fbpx

Plan de curatenie

Intocmirea si folosirea unui plan de curatenie poate sa te scuteasca de pierderea timpului pretios si sa elimine stresul organizand munca din casa cu un program de curatenie zilnic.
Organizarea treburilor gospodaresti poate parea un lucru simplu, dar timpul petrecut creand un program de curatenie realist merita intrucat beneficiile acestui plan sunt nenumarate. Un astfel de plan ajuta la eliminarea stresului, dar si atingerea sentimentului de implinire atunci cand curatenia este facuta si casa straluceste. Recompensa organizarii curateniei este, dupa cum va spuneam, o casa curata.

Cum sa intocmesti un plan de curatenie

Citeste si:  Cele mai romantice camere

Exista cateva instrumente pe care trebuie sa le aduni inainte de a concepe un astfel de plan. Hartie, creioane si un calendar cu activitatile familiei si angajamentele lor, sunt esentiale. Incepe prin a face o lista cu toate activitatile care trebuie sa fie facute, in timpul unei saptamani.

Alege cat de des sa faci curatenie

Ia in considerare toate treburile care trebuie sa fie facute saptamanal, de doua ori pe saptamana sau lunar. Cat de des faci fiecare treaba este o decizie personala bazata pe marimea casei, marimea familiei si toleranta fiecarei persoane la gunoi. O casa mica si o persoana care isi doreste o casa imaculata poate sa fie curatata din cap pana in picioare in fiecare saptamana. O casa mare poate sa necesite un program de curatenie de doua saptamani.

Citeste si:  Economie la curent

Gaseste-ti timp sa iti faci curatenie in casa

Urmatorul pas este sa faci o lista cu zilele in care te-ai hotarat sa faci curatenie. Nu opta pentru orice alte activitati in timpul acelor ore.

Planuieste curatenie in fiecare zi

Acest plan de curatenie da rezultate mai ales daca este tinut si respectat in fiecare zi.

Citeste si:  Asculti muzica in timp ce faci sport?

Ajusteaza planul de curatenie dupa cum este nevoie

Folosirea unui program de curatenie poate avea nevoie de ajustari, asa ca acorda-ti timp sa il modifici cum iti doresti.
Nu considera ca acest plan este un esec daca nu este realist din prima. Evalueaza care parti mai au nevoie de imbunatatiri si care nu.
Un calendar cu activitatile pe care le ai de facut este extrem de important si de folositor pentru a te organiza mai bine.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.