Plantare copac

Plantarea unui copac nu este un lucru atat de simplu pe cat pare. Nu inseamna doar saparea unei hropi si aruncarea copacului in ea. Daca vrei cu adevarat ca acel copac pe care il plantezi sa supravietuiasca, iata ce trebuie sa faci:
1. Alege momentul potrivit al anului pentru plantarea copacului. Nu il planta la sfarsitul primaverii sau vara pentru ca toata caldura va stresa planta si o va face sa moara. Cel mai bun moment in care poti sa plantezi un coapc este toamna sau la inceputul primaverii, dupa topirea zapezii.
2. Asigura-te ca in zona in care vrei sa plantezi copacul exista suficient loc pentru ca el sa isi formeze radacinile. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca are suficient loc sa creasca si ca are suficienta lumina.
3. Un alt lucru important este acela ca trebuie sa te asiguri daca in locul in care vei sapa groapa nu exista cumva cabluri sau lucruri care pot fi afectate.
4. Alege un copac potrivit pentru regiunea in care traiesti, pentru climatul si spatiul disponibil.
Uita-te la caracteristicile diferitelor specii de copaci pe care ii iei in considerare, incluzand aici si modul in care cresc, rapiditatea cu care se dezvolta, lucrurile de care au nevoie pentru a supravietui, toleranta lor la boli, insecte, etc.
Trebuie sa intelegi foarte bine lucrurile necesare copacului pe care il vei planta, si trebuie, de asemenea, sa ai in minte forma pe care copacul o va lua atunci cand va fi matur.
5. Alege un copac sanatos. Daca are frunze, atunci uita-te la modul in care arata frunzele, dar aminteste-ti ca cel mai bun moment in care poti sa plantezi pomi este atunci cand inca nu au frunze.
6. Decide-te asupra tipului de copac pe care il vrei. Nu uita ca aproape toti copacii cresc mari, asa ca trebuie sa iei mai multe lucruri in considerare atunci cand il alegi. Acesta nu trebuie sa fie plantat prea aproape de casa, gard, linii de inalta tensiune.
7. Asigura-te ca sapi o groapa suficient de adanca pentru plantarea lui si ca ii astupi bine toate radacinile. Dupa ce l-ai plantat, uda-l cu apa din abundenta.

Citeste si:  Inchirierea sau cumpararea unei locuinte

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.