Plantarea florilor de primavara

Momentul potrivit pentru plantarea bulbilor florilor de primavara depinde de locul in care traiesti. Bulbii au nevoie de cateva saptamani de stat in pamant pentu ca radacinile lor sa se fixeze si planta sa inceapa sa creasca. Bulbii sunt acele asa-zise cepe in care sunt depozitate toate substantele nutritive ale plantei. Printre speciile bulboase se numara si urmatoarele:
– lalelele
– narcisele
– ghioceii
– crinii, etc.
Plantarea acestor bulbi in pamant ar trebui sa se faca inca din timpul iernii, pentru ca primavara sa poata inflori. Nu iti face griji in legatura cu frigul pentru ca aceste plante si-au creat organe de rezerva care sa le ajute sa supravietuiasca.
Aceste flori infloresc primavara, iar pe timp de vara intra in starea de repaus. Acest proces se continua si in timpul iernii din cauza frigului.
Dupa cum am spus, plantarea bulbilor se face inca din timpul iernii, din lunile ianuarie, februarie. Acestia trebuie sa fie plantati la o distanta de 10-15 cm intre si si la 8-10 cm adancime, pentru a se putea dezvolta normal. Contrar altor plante, acestea nu se uda dupa plantarea lor, mai ales ca pamantul ar trebui sa fie umed in prealabil, udandu-se cu o zi inainte de plantare. Bulbii se uda dupa 4-5 zile de la plantare, pentru a ajuta dezvoltarea radacinii.
Se uda periodic bulbii, se idneparteaza buruienile si se aplica ingrasamant. Se indeparteaza de asemenea insectele, paienjenii care pot afecta dezvoltarea florilor.
Este indicat ca florile sa se aduna dimineata, intrucat ele ziua se deschid si noaptea se inchid.
Dupa ce s-a incheiat procesul de inflorire al acestor plante se scot bulbii, se pastreaza in locuri uscate si intunecate, pana la momentul replantarii in anult urmator.
Iata deci ca poti si tu sa ai frumoasele flori de primavara in gradina ta fara sa depui prea mult efort. Nu sunt niste flori greu de plantat sau de ingrijit, asa ca merita sa depui putin efort pentru a avea o gradina frumoasa si parfumata pe tot parcursul primaverii.

Citeste si:  Greselile din gradina

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.