Pozitionarea tablourilor

Multor oameni le place sa pozitioneze tablouri in casa lor, pentru ca fie sunt iubitori de arta, fie acestia considera ca este un mod mai ieftin de a decora spatiul. Daca esti nesigura de modul in care poti sa pozitionezi tablourile pentru a crea un spatiu superb in casa, cu siguranta vei aprecia aceste sfaturi pe care noi ti le dam.
Cel mai de baza si cel mai universal sfat este sa adaugi orice tablou, imagine, astfel incat centrul de interes sa fie la nivelul ochilor. Daca iti doresti sa pui mai multe tablouri, sau un grup de fotografii, centrul focal al intregului grup, ar trebui sa fie tot la nivelul ochilor. In acest fel aranjamentul tau va arata mai natural, indiferent de locul in care pozitionezi obiectul de arta.
Urmatorul pas este de a lua in considerare marimea peretului. Pentru a arata echilibrati, peretii mari vor necesita piese de opera mari, in timp ce tablourile mai mici vor arata mai bine pe pereti de dimensiuni mai reduse. Restul mobilei din camera este ceva ce trebuie luat in considerare de asemenea. Daca ai un fotoliu pe un perete, va arata mai bine daca pui un tablou deasupra lui, atata timp cat nu depaseste lungimea fotoliului. Daca ai o imagine panoramica, va arata bine in spatele unei canepele lungi.
O modalitate buna de a adauga interes peretilor tai este sa folosesti doua imagini mai mici in locul pozitionarii uneia singure. Cele doua imagini ar trebui sa fie similare in tema si in compozitie, si, mai ales, cu rame indentice. Bineinteles, acesta este pentru peisaje formale. Ai putea totusi sa incalci regula si sa pozitionezidoua tablouri ciudate impreuna pentru un impact mai trendy asupra ochiului. In mod similar, aranjamentele simetrice sunt bune pentru zonele formale din casa in timp ce aranjamentele asimetrice sunt minunate pentru camerele mai putin formale.
Pozitionarea unei opere de arta de-a lungul scarilor este o modalitate minunata in care poti sa adaugi interes. Cel mai indicat ar fi sa le pozitionezi pe diagonala. In timp ce fiecare fotografie individuala ar trebui sa fie atarnata drept, aranjamentul poate sa fie pozitionat pe diagonala. Acestea ar putea fi fotografii de familie in diferite tipuri de culori si stiluri, diferite marimi si continut diferit. Orice alegi sa implementezi pentru operele de arta de acasa, este sfatuibil sa setezi aranjamentul pe podea inainte sa te apuci sa dai gauri in perete. Vei stii cum va arata compozitia finala si vei putea cu usurinta sa o transferi pe perete.
Creaza-ti opera de arta cu calitate, si alege ce este mai bun pentru tine.

Citeste si:  Lobelia

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.