Prajitura cu morcov (carrot cake)

Prajitura cu morcov
Prajitura cu morcov
 

Cum preparam prajitura cu morcov?

1. Incalziti cuptorul la 150 de grade. Puneti intr-o forma de copt de silicon foaie de copt. Imprastiati nucile pecan si puneti-le la copt 8 minute. Scoateti-le si lasati-le sa se raceasca.

2. Mariti temperatura la 180 de grade. Tapetati cu ulei si faina forma rotunda in care veti coace prajitura cu morcovi. Lasati deoparte.

3. Intr-un bol mare, bateti zaharul brun, zaharul tos, ouale, uleiul, sosul de mere si esenta de vanilie pana cand se obtine o compozitie omogena. Lasati deoparte.
In alt bol, amestecati faina, praful de cop, sarea, scortisoara, nucsoara, ghimbirul si cuisoarele. Se amesteca continuturile celor doua boluri si apoi se adauga morcovii si o treime din cantitatea de nuci.

Citeste si:  Schimbari de vara

4. Turnati aluatul in forma de copt. Coaceti pentru 30-35 de minute sau pana cand iese scobitoarea curata la test. Lasati blatul sa se raceasca de tot.

5. Intr-un bol amestecam cu mixerul crema de branza cu untul la viteza medie, cam doua minute. Adaugam zaharul pudra si frisca. Mai batem doua minute. Adaugam vanilia si inca o lingura de frisca daca e nevoie. Marim viteza si mai amestecam doua minute. Gustam si adaugam putina sare daca e prea dulce.

Citeste si:  Plante native din Romania

6. Cu un cutit mare, taiem blatul pe orizontala, la jumatate. Punem stratul de jos pe un platou si il acoperim cu crema. Punem apoi si celalalt strat si acoperim cu restul de crema, neuitand de laturi. Decoram cu nuci pecan. Feliem si servim.

Ce ramane se poate pastra acoperit la frigider si 7 zile. De fapt, dupa o zi sau doua de la preparare, gustul este cel mai bun.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.