Pregateste-ti casa de iarna

Iarna este un anotimp pretentios si dificil in acelasi timp. Opusul verii, iarna este foarte dificil de infruntat, mai ales daca nu esti pregatita corespunzator. Prin urmare, pentru a-ti veni in ajutor am intocmit o lista cu cateva lucruri care trebuie sa fie facute.
Cativa din pasii de mai jos necesita ajutor profesional – asa ca ocupa-te din timp ce acest lucru pentru a intampina iarna cum se cuvine.
1. Izoleaza-ti casa termic. Daca locuinta ta este relativ noua, probabil ca este deja izolata. Daca nu, trebuie sa iei sigur in considerare aceasta varianta.
2. Asigura-te ca ferestrele tale si usile sunt izolate perfect. Cauta crapaturi si gauri si astupa-le.
3. Verifica-ti sistemul de incalzire. Cheama un servici autorizat care sa faca asta pentru a-ti da certitudinea ca totul este in regula. Majoritatea firmelor recomanda ca aceasta inspectie sa fie facuta anual.
4. Verifica hornurile si curata-le daca este necesar. Este mai usor acum decat in timpul iernii.
5. Verifica-ti semineul daca ai unul. Asigura-te ca functioneaza in mod corespunzator.
6. Verifica fundatia pentru zonele unde apa poate balti.
7. Izolati conductele de apa care sunt expuse la frig, la inghet, intrucat acestea pot plesni din cauza gerului.
8. Inlocuiti bateriile din monoxid de carbon si detectoarele de fum, si verificati ca acestea sunt in perfecta stare de functionare.
9. Asigura-te ca ai stocata sare gema, nisip, lopeti de zapada si orice alte elemente de care vei avea nevoie in timpul iernii, pentru ca este foarte posibil sa iti fie de mare folos.
Meteorologii anunta pentru aceasta iarna foarte mult frig, foarte multa zapada si foarte mult ger. Prin urmare, trebuie sa iei masurile necesare pentru a depasi si a trece cu bine peste aceasta perioada grea. Cere ajutor daca nu te pricepi si nu te poti descurca de una singura. Ia in considerare masurile pe care noi ti le-am propus mai sus si vei avea posibilitatea sa te bucuri de iarna asa cum trebuie, pentru ca in fond, se apropie sarbatorile.

Citeste si:  Chiftelute din burta de vita si salata de nuci cu usturoi

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.