Pregatirea gradinii pentru primavara

Cand este momentul perfect pentru a incepe sa te gandesti la lucrurile care trebuie sa fie facute in gradina? Noi spunem ca acesta este momentul in care sa iti incepi pregatirea gradinii pentru primavara. Iata cateva sfaturi care iti vor fi de folos:
1. In primul rand trebuie sa incepi pregatirea cu o mica planificare. Foloseste-ti timpul pentru a-ti planifica pasii pe care ii vei face.
2. Grebleaza gradina. Asigura-te ca intreaga ta gradina este curata. Aduna toate frunzele, toate crengile rupte si lasa pamantul curat.
3. Pregateste-ti instrumentele de gradinarit.
4. Taie pomii, trandafirii, vita-de-vie. Toate aceste plante au nevoie de acest mic ajutor pentru a inflori si pentru a fi sanatoase.
5. Muta florile pereniale. Acestea ar trebui sa fie transplantate primavara devreme. In acest mod, ele vor creste robuste si vor fi mai sanatoase si mai frumoase in acelasi timp. Va trebui sa te documentezi putin pe internet sau prin vecini pentru a determina cand, cum si cat de des varietatea specifica de plante va avea nevoie de mutare.
6. Cumpara-ti diferite plante, bulbi, seminte, pentru a le planta.
7. Inainte de plantarea bulbilor, noilor plante si semintelor este nevoie de saparea pamantului si lasarea lui sa se aeriseasca timp de cateva zile.
8. Acum poti incepe insamantarea si plantarea. Ai grija totusi ca respecti instructiunile date.
9. Fertilizarea solului este de asemenea un aspect foarte important al ingrijirii pamantului si gradinii pentru primavara. Pentru ca plantele sa fie frumoase, ele au nevoie de un pamant bun, fertilizat.
Iata deci care sunt pasii care trebuie sa fie urmati pentru a avea o gradina frumoasa in aceasta primavara si vara. Ai grija sa respecti toate indicatiile de mai sus. Cel mai important aspect totusi este sa nu treci peste partea aceea in care cureti gradina de uscaturi, frunze, crengi, plante moarte, si chiar gunoaie. O gradina frumoasa este intotdeauna o gradina curata.
Important este de asemenea sa plantezi florile de primavara pentru a avea o curte superba.

Citeste si:  Specificul culinar romanesc

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.