Prima casa

Please select a featured image for your post

Dintotdeauna ai visat sa ai o casuta a ta sau un apartament, din care sa nu fie nevoie sa te muti cand proprietarul iti mareste chiria sau cand vecinii fac galagie ca stai acolo fara contract si pe deasupra mai ai si un catelus care latra toata ziua.
E momentul sa faci un pas important in viata ta, si anume sa-ti cumperi propria ta locuinta. Daca nu ai finantele necesare, poti apela la creditul “Prima Casa” care sare in ajutorul tinerilor care nu-si permit sa-si indeplineasca visul cu banii cash.
Pentru asta, trebuie sa te interesezi din timp care sunt cerintele si daca te incadrezi cu salariul tau in standardele bancilor care ofera acest credit.
Daca mai ai vreun credit la alta banca, la care esti restanta sau nu platesti la timp rata, cel mai probabil ca vei fi introdusa intr-un sistem al rau platnicilor si nu ti se va mai da dreptul sa faci alt credit pana nu il achiti pe cel care il ai in curs.
De asemenea, daca ai un leasing la masina, cel mai probabil nu ti se aproba creditul, daca salariul tau nu poate acoperi ambele rate: la casa si masina, dar si costurile aferente celor doua ( asigurari, intretinere).
Un alt aspect important al acestui credit il reprezinta dobanda bancii. Ideal ar fi sa obtii o dobanda mica sau o rata fixa, care sa nu iti puna vreodata in pericol siguranta financiara.
Daca esti casatorita, va fi mult mai usor sa obtii acest imprumut, deoarece toate cheltuielile se vor imparti la doi, iar salariile voastre cumulate ar putea atrage o suma mai mare de imprumut.
Nu te lasa pacalita insa de acele persoane care vor incerca sa te convinga sa cumperi apartamentul in nu stiu ce zona, pentru ca e mai ieftina, dar ca se va dezvolta in timp, pentru ca nimic nu este mai promitator decat prezentul, nu planurile consiliilor sau ale diverselor asociatii de locatari.
Evita pe cat posibil, blocurile din zone marginase, dar si blocurile in care cheltuielile asociatiei nu sunt la zi, pentru ca e posibil ca la sfarsit de luna, cand vine intretinerea, sa ramai socata de factura si sa nu-i gasesti justificare.

Citeste si:  Gandirea negativa si Dieta

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.