Sfaturi utile pentru a avea cea mai frumoasa Craciunita

Ingrijirea Poinsettiei

Multa lume pur si simplu arunca planta dupa ce nu mai este decorativa. Cele mai dese situatii intalnite sunt acelea in care  planta isi pierde din frunze, datoruta diferentelor de temperatura la care este expusa. Crezand ca nu mai exista salvare pentru ea, oamenii o arunca. Insa aceasta planta este extrem de rezistenta si foarte usor de ingrijit, caci nu este deloc pretentioasa.

Citeste si:  Tapetul, din nou la moda

Daca avem grija si rabdare  planta o  sa-si revina in decurs de o luna.

Luna decembrie, este perioada de “inflorire” maxima a plantei. Atunci ea are nevoie de udare si ingrijire. Important este sa nu treceti brusc planta  de la temperaturi joase la temperaturi ridicate sau vice-versa. Acest soc termic va duce la caderea frunzelor

Citeste si:  Prajituri cu branza
Craciunita, planta Craciunului
 

Este bine sa o introducem in mediul calduros din locuinte treptat: intai pe balcon, apoi intr-o camera mai racoroasa, unde sunt in jur de 15 grade si apoi, in camera undeva va sta definitiv sau pe termen lung. In acest fel, acomodarea Poinsettiei se va face treptat. In general, incepand cu luna martie, culorile incep sa paleasca, planta redevine in totalitate verde si frunzele incep sa cada.

Citeste si:  Parchet versus gresie

Dupa caderea frunzelor, planta se pastreaza in repaus cu udare redusa pana la inceputul verii, apoi se transplanteaza intr-un alt ghiveci, se scurteaza lastarii pentru a determina vegetatia, se uda si se fertilizeaza. Dintre lastarii nou-aparuti, se vor selecta 4-5 mai vigurosi iar restul se vor elimina.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.