Spalare corecta a hainelor

1. Inarmeaza-te cu detergentii potriviti
Ai nevoie de patru categorii de detergent: pentru rufe albe, pentru rufe in culori deschise, pentru rufe colorate si/sau negre si pentru rufe delicate (lana, matase).
2. Cat detergent folosesti?
Nu e nevoie de cantitati mari. Testeaza duritatea apei, cu ajutorul unui filtru special. In functie de aceasta difera cantitatea de detergent utilizata. Cu cat apa este mai dura, cu atat cantitatea de detergent trebuie sa fie mai mare.
3. Nu indesa rufele in masina
Este o mare greseala. Daca nu le poti cantari, masoara o palma, orizontala de la rufe, la marginea superioara a hubloului.
4. Ce tip de detergent folosesti?
Pudra, tablete, lichid, detergenti non biologici, pentru cei cu pielea sensibila. E bine sa folosesti detergent pudra sau tablete, pentru rufe albe. Pentru cele colorate e mai bun cel lichid, fara agenti de inalbire. Iar pentru cele delicate, detergent cu balsam.
5. Cum alegi programul de spalare?
De data asta citeste cu atentie etichetele hainelor. Acolo vei gasi toate datele. Daca le-ai taiat, pastreaza-le astfel incat sa stii exact de la ce obiect vestimentar sunt. Daca nu respecti indicatiile rufele se scamoaseaza si se decoloreaza. In zilele noastre temperaturile de spalare s-au modificat. Cu detergenti buni poti spala rufe albe si la 40 de grade Celsius. Vor iesi impecabile.
6. Nu uita de balsam
Face rufele delicate, mai usor de calcat. Culoriile se invioreaza, are efect antistatic. Dar si aici trebuie sa respecati indicatiile de pe ambalaj, privind dozarea.
7. Daca nu prea folosesti programul de 90 de grade Celsius, o data pe luna spala la acest program, fara rufe in masina, folosind un detergent cu oxigen activ, sau biologic. Astfel, bacteriile care produc un miros neplacut al masinii, vor fi distruse, iar rufele tale vor mirosi frumos.

Citeste si:  Curatenia de primavara

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.