Stilul contemporan

Esti oarecum derutata de ceea ce toti cei din jurul tau considera a fi contemporan? Ai dreptate sa fii asa, pentru ca in zilele noastre poate sa fie dificil sa faci diferenta dintre anumite stiluri.
Stilul contemporan este caracterizat de liniile clare si suprafetele neteda fara detalii. Dar asta nu inseamna ca locuinta ta va fi rece si sterila. S-au dus zilele acelea in care decorul era excentric. In ziua de azi, stilul contemporan este un amestec de confort si de elemente vii care creaza un sentiment sofisticat si proaspat.
Pentru a crea acest design in casa ta, trebuie sa incepi prin incorporarea acestor cinci elemente cheie: culoare, metal, accente, textura, lemn si lumina.
Design-ul contemporan este caracterizat de o paleta de culori neutra. Atunci cand vopsesti peretii, asigura-te ca folosesti nuante de maro, bej, crem si alb pur. Totusi, culorile neutre nu inseamna ca trebuie sa fie plictisitoare, asa ca asigura-te ca introduci si accente de culori mai vibrante. Acest lucru poate insemna chiar vopsirea unui perete intr-un accent de culoare, adaugarea unei canepele rosii, sau adaugarea unor accesorii vivide, precum pernele decorative, prosoape, sau obiecte de arta. Asigura-te doar ca nu exagerezi cu accesoriile – cheia design-ului contemporan este simplicitatea.
Inoxul, nichelul si metalul crom sunt predominante in design-ul contemporan, asigurand un finisaj perfect. Mobila, masutele, lampile si chiar si decoratiunile din baie asigura accente frumoase de metal.
Pentru a seta aceste linii clare si bine definite ale accentelor de metal, foloseste materiale precum matasea.
Atunci cand vine vorba de suprafetele din lemn, design-ul contemporan aduce la suprafata extremele, si anume tonuri foarte deschise si tonuri foarte inchise. Atunci cand incorporezi lemnul in design-ul tau, introdu accesorii precum rame, rafturi, flori, etc. Simte-te libera sa amesteci stilurile de design si accesoriile din lemn, dar fii consistenta cu tonul din lemn si poarta-l prin camera pentru un aspect mai profesional.
Lumina este extrem de importanta in design-ul contemporan, vazut deseori ca o cheie in iluminarea design-ului camerei. Atunci cand alegi obiectele de iluminat pentru casa ta, exista multe alegeri disponibile care asigura linii curate interesante.
Uitandu-te la aceste cinci elemente diferite si incorporarea lor in decorarea casei, vei fi pe drumul cel bun in crearea unei case stilate, sofisticate si contemporane. Doar asigura-te ca alegi elementele pe care le iubesti si elementele care te inspira si vei fi pe calea cea buna catre o camera frumoasa si primitoare.

Citeste si:  Ar trebui sau nu sa creezi un spatiu pentru birou in dormitor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.