fbpx

Stilul formal

Modul formal de decorare al interioarelor se poate vedea, de obicei, in casele mai vechi, in cladirile istorice si in cele publice, cum ar fi hotelurile. Asa ca atunci cand priviti imagini cu interioarele de la Casa Alba, din palatele din Europa, trebuie sa stiti ca ele sunt amenajate in stil formal. In geleral, incaperile de acest tip ies in evidenta prin elementele deosebite din punct arhitectural, precum tavane inalte cu detalii si basoreliefuri atent finisate si podele din lemn tare.
Linia si simetria sunt elemente foarte importante. Mobilierul este intotdeauna aranjat dupa o axa dreapta. Piesele de mobilier di accesoriile sunt de obicei grupate cate doua, aliniate sever dupa axe drepte. Liniile rigide sunt contrastate de cele usor curbate, care se gasesc in basoreliefuri.
Interioarele amenajate formal au multe suprafete stralucitoare, lucioase, podele de lemn, mobilier elegant, oglinzi mari si inramate, elemente de feronerie realizate din alama si corpuri de iluminat din cristal. Lemnul folosit este de pbicei inchis la culoare iar la sfarsit i se da un finisaj lucios, materialele textile sunt fine si stralucitoare, iar modelele sunt rectangulare si traditionale.
Antichitatile si reproducerile de buna calitate, covoarele orientale, tablourile in ulei si posterele inramate frumos, candelabrele de cristal stralucitor, toate sunt elemente caracteristice stilului formal. Stilul formal poate fi adaptat fiecarei case in parte prin aplicarea mai lejera a regulilor. Folositi aceste sfaturi pentru a va amenaja un ambient formal dar relaxant in acelasi timp.

Citeste si:  Ce culori să alegi pentru camera copilului. Care sunt efectele și de care trebuie să te ferești?
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.