Tavan inalt

Idei pentru tavan inalt
Un tavan inalt poate fi atat o binecuvantare cat si un blestem.Un tavan inalt va aduga spatiu camerei, dar,de asemenea, camera poate fi ingrozitoare daca sunt folosite culorile nepotrivite pe tavan si daca scala mobilei este prea mica in raport cu camera.Tavanul inalt da un efect vizual dramatic, dar prezinta si o provocare pentru ca trebuie sa creezi un spatiu care este primitor si nu arata ca un stadion.
Evita albul
Aproape o sesime din camera este ocupata de tavan, asa ca nu ignora tavanul sau culoarea acestuia, in spceial daca tavanul este foarte inalt.Daca folosesti albul petru tavanul inalt, atunci acesta va parea mult mai inalt.Opteaza pentru o culoare calda,bogata, adanca care va ajuta la coborarea acestuia vizual.
Totul o singura culoare
O alta idee este sa vopsesti tavanul cu aceeasi culoare pe care ai folosit-o la pereti.Astfel, va rezulta o camera calduroasa,comfortabila si pimitoare.
Modelul si Textura
Culoarea,tiparul si textura folosite pe tavan vor crea iluzia unui tavan mai jos.
O nuanta mai inchisa
Vopsind tavanul inalt cu o nuanta mai inchisa a culorii folosite petru pereti vei cobori vizual tavanul.
Lumina
Tavanul inalt ridica provocari cu privire la alegerea iluminarii camerei, pentru ca o sa ai nevoie de mai multa lumina decat ai fi avut intr-o camera cu un tavan jos.Foloseste obiecte de iluminare pe pereti,care creaza iluzia ca tavanul se afla unde este lumina si nu unde este de fapt(mult mai sus).
Peretii
Poti cobori vizual tavanul daca vopsesti partea superioara a peretilor cu aceeasi culoare pe care ai folosit-o la tavan.

Citeste si:  Decorare curte interioara

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.