Tine hotii la distanta

De la cutia postala, pana la fereastra de pe acoperis, orice detaliu legat de casa ta poate atrage atentia hotilor. Cum le-o distragi?
1. Alege-ti cu atentie „vizitatorii”
Nu deschide usa oricui. In categoria „oricui” intra personajele care tot bat la usa cu diverse produse care de care mai tentante sau cu „intrajutorari de umanitate”.
2. Robotul telefonic
Daca ai de gand, inainte de a pleca undeva, indiferent de durata deplasarii, sa lasi un mesaj pe robot, evita sa dai detalii referitoare la perioada in care esti plecata,
3. Ferestrele, element-cheie
In cazul in care locuiesti la casa sau intr-un bloc la parter, punctul vulnerabil il constituie ferestrele.
4. Ustensile si acareturi
Aviz proprietarilor de casa: daca exista o scare la vedere, gaseste-i alt loc sau blocheaz-o cu un lacat.
5. Cheile
Nu scrie niciodata adresa pe portchei. Daca in geanta pe care ai pierdut-o se aflau toate actele tale, trebuie sa schimbi urgent incuietorile casei.
6. Usa garajuluu
Daca garajul este lipit de casa, usa garajului poate fi un punct slab. In aceasta situatie ai nevoie de un sistem de alarma care sa impiedice intrarea hotilor din garaj in casa.
7. Usa d ela intrare
Statisticile au dovedit ca majoritatea intrusilor au renuntat la operatiunile „rusinoase” in clipa in care s-a declansat alarma. Alege un sistem cat mai potrivit pentru locuinta ta.
8. Bijuterii si alte obiecte de valoare
Ideal este sa le tii intr-o banca. Daca ti se pare un efort prea mare, pune-le intr-o cutie rezistenta, dotata obligatoriu cu lacatel.
9. Cutia postala
Un amanunt important: inainte de a pleca in vacanta, incredinteaza cheile cutiei postale unei vecine, pentru a aduna corespondenta . Prea multa maculatura poate atrage si ea atentia.
10. Ai grija ce si unde arunci
Pe facturile de plata, extrasele de cont, bonuri de casa la produsele pe care le platesti cu cardul apar diverse date de identificare. Mare atentie in ce cosuri le arunci.

Citeste si:  Pui mexican si sarmalute in diverse foi

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.