Verde in casa

O atingere personala, un plus de cald si de veselie. Un interior in nuante de verde sau chiar un mic accesoriu iti pot schimba buna dispozitie.
Anul acesta se poarta veselia. Moda ne impune, atat in imbracaminte, cat si in domeniul decoratiunilor interioare, culori ceva mai tari, mai stralucitoare: verde, galben, ciclamen, portocaliu… Noi va propunem: verde crud, o culoare extrem de usor de asortat, care se potriveste cu toate nuantele neutre ( gri, alb, bej, crem); daca verdele crud nu este folosit ca accent, ofera suport pentru orice alta culoare tare. In functie de locul unde alegem sa o folosim, de cantitatea si de intensitatea ei si a celorlalte culori cu care o asortam, ne ajuta sa obtinem o multitudine de senzatii foarte diferite: veselie, euforie, liniste, confort, calm, etc.
Personalitate, inainte de toate
Verdele crud poate scoate din anonimat un interior altfel cam anost, prea deschis sau prea plat: de exemplu, cu o cuvertura, niste perdele sau draperii si un covor care sa contina aceasta culoare se va schimba dramatic o incapere cu pereti albi si parchet bej: cateva obiecte de decor- un tablou, o lampa, niste lumanari, o vaza, un bol cu mere verzi, un set de vesela pentru micul dejun, etc. vor crea noi puncte de atractie ale privirii, ne vor inveseli, ne vor transforma locuinta intr-un loc si mai placut, si mai confortabil. Daca sunteti destul de curajoase incat sa folositi aceasta culoare ca fond, aceasta insemnand pereti, pardoseli, iata ce trebuie sa stiti: alegeti vopsele de calitate; daca optati pentru o vopsea lucioasa, stratul-suport trebuie sa fie perfect, fara denivelari; folositi o amorsa inainte de aplicarea vopselei, altfel se va obtine o suprafata care nu va reflecta lumina la fel in toate punctele ei si va parea murdara; vopseaua mata mai „iarta” unele mici abateri. Alegeti nuanta dupa un paletar si comandati unei firme specializate toate cantitatea de vopsea necesara odata; chiar daca pare mai ieftin nu incercati sa obtineti singure nuanta din pigmenti, in privinta aceasta calculatorul este mai destept decat noi (verdele crud se obtine dintr-un amestec de albsatru, verde, galben, rosu in proportii greu de nimerit de altfel). Nu vopsiti chiar toata casa verde crud, aceasta culoare este mai bine scoasa in evidenta daca este alaturata unor culori neutre.

Citeste si:  Cum gatim legumele verzi

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.