S-a demonstrat, dieta mediteraneeana te poate scapa de depresie

Fructele si legumele – O analiza recenta cuprinzatoare a tuturor studiilor publicate efectuate in ceea ce priveste  legatura dintre consumul de fructe si legume, si depresie au aratat ca cei care cosuma fructe au riscul de depresie  scazut cu 14%, iar cei care consuma legume au un risc scazut cu 11%.

Beneficii fructe mango

Alimentele bogate in grasimi Omega 3 – Pestii grasi (somon oceanic, macrou, ton alb), nuci, migdale, seminte de in sunt alimente bogate in grasimi esentiale: omega 3. Nivelurile scazute de grasimi omega 3 din organism au fost corelate cu rate de depresie crescute. Incercați sa  consumati zilnic un aliment  care contine omega 3.

Citeste si:  Dintii sanatosi

Dieta mediteraneana – Un studiu recent in Australia a analizat legatura dintre dieta si depresie. Ei au  studiat  67 de persoane cu simptome de depresie, care auavut  toți o dieta nesanatoasa. Jumatate dintre oameni au primit doar consiliere nutritionala. Cealalta jumatate au primit consiliere nutriționala plus li s-a indicat sa  manance o dieta mediteraneana „modificata”. Dupa 12 saptamani, 1/3 din cei care mananca dieta mediteraneana s-au imbunatatit atat de mult incat nu mai erau considerati depresivi. Alimentele incurajate au fost: cereale integrale, fructe, legume, leguminoase, lactate cu conținut scazut de grasimi, bauturi fara alcool, fructe cu coaja lemnoasa, carne rosie slaba, carne de pui, peste, oua si ulei de masline. Alimentele descurajate? Dulciurile, cereale rafinate, alimente prajite, fast-food, carne prelucrata.

Citeste si:  Dieta sanatoasa copii

Desi alimentele sunt incredibil de importante pentru depresie, este de asemenea necesar un exercițiu fizic. Exercițiile aerobice regulate s-au dovedit a fi la fel de eficiente ca si antidepresivele pentru majoritatea tipurilor de depresie. Chiar si mersul pe jos, 30 de minute pe zi, s-a dovedit a reduce semnificativ depresia la femeile depresive de varsta mijlocie. Totusi,  daca va simtiti foarte deprimat(a) ar trebui sa vedeti un profesionist din domeniul sanatatii, cum ar fi un terapeut, un psihiatru sau medic.

Citeste si:  Cum sa incurajezi activitatile artistice ale copilului

 


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.