Cercetatorii britanici din America au confirmat: ei cu sexul, noi cu inima

Din seria «cercetatorii britanici de la universitati nedescoperite inca au descoperit diverse», va prezentam azi un studiu care vine sa confirme ca merele infidelitatii pica, nu sar, conform legii universale si nu prea a fidelitatii.

Asadar, ce banuiam s-a confirmat la Universitatea Chapman. Apa e uda. Pardon, nu doar asta. Se pare ca, intr-adevar, femeile sunt mai deranjate de infidelitatea emotionala, in timp ce barbatii de cea sexuala.

Oamenii de multa stiinta au intrebat nici mai mult, nici mai putin de 62 000 de barbati si femei din Statele Unite, de diferite orientari sexuale, ce simt cand isi imagineaza ca partenerii au relatii intime cu o alta persoana. Apoi, ce simt cand isi imagineaza ca partenerii doar se indragostesc de altcineva, fara sa dea curs atractiei fizice. Barbatii heterosexuali au fost singurii care s-au declarat mai raniti de ideea ca partenerele ar face sex cu altcineva. Mai exact, 54 la suta dintre acestia. Femeile, in schimb, s-au declarat mai ranite de tradarea emotionala. Mai exact, 65 la suta dintre ele.

O diferenta s-a observat si in ceea ce priveste categoriile de varsta. Tinerii sunt ceva mai posesivi decat cei maturi. Sange navalnic, deh.

Pretextul nobil al studiului ar fi identificarea surselor geloziei, care, pentru a fi prevenita in manifestarile ei violente, trebuie corect atribuita.

Explicatia privind atitudinea diferita intre sexe ar consta in obsesia paternitatii. Pentru barbati, pentru evolutia speciei, este esential sa nu existe indoieli privind apartenenta urmasilor.

Asteptam urmarea studiului caci, nu-i asa, trebuie sa aflam si de ce inselam. Presimt ca se va dovedi ca ei insala pentru ca au nevoie de diversitate sexuala (stiti voi, teoretic potentialul lor reproducator e infinit), iar noi pentru ca suntem neimplinite emotional, ne simtim neiubite, neapreciate, nerasfatate.

Bineinteles, ca de obicei, ceea ce cade in marja de eroare ramane cel mai interesant esantion. Barbatii care combina sexul cu emotiile si intelectul fac cel mai captivant cocktail dintre toate, iar femeile care insala igienic, preventiv, cum se duc la sala, care nu vor sa ramana peste noapte sau nu tin sa fie imbratisate si mangaiate pe par post-coitum sunt exemplare fascinante.


4 Comments
  1. A, da, din nou cercetatorii britanici (dar din America?)…hm…
    Oricum, nici nu cred ca era nevoie de studiul asta ca sa ne reamintim niste chestii evidente…
    Dragut articolul 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.