10 lucruri pe care trebuie sa le eviti pentru binele pielii tale

Pielea ta este protectorul tau impotriva lumii externe. Pielea te protejeaza impotriva factorilor externi. Pielea ta este dura si poate suferi mult, dar unele lucruri o pot face sa arate rau si sa o slabeasca. Iata cateva actiuni care fac rau pielii si pe care trebuie sa le evitam:
1. Stoarcerea cosilor
Stoarcerea cosilor nu ajuta la nimic, desi este intr-adevar foarte tentant sa ii stoarcem, mai ales atunci cand sunt umflati.
2. Bronzarea la solar
Bronzarea la solar este un lucru care face rau pielii. Am spus asta in nenumarate randuri si vom continua sa o repetam.
3. Fumatul
Ai auzit si tu de riscurile fumatului, precum cancer, boli de inima, etc. Dar ai observat cum arata pielea fumatorilor batrani? Ea capata o culoare mai galbuie. Alaturi de expunerea la soare, fumatul este al doilea mare factor care contribuie la aparitia ridurilor.
4. Prea multa vitamina A
Probabil ca ai auzit ca vitamina A ajuta la vindecarea acneei. Ceea ce probabil nu stii este faptul ca daca iei prea multa, vitamina A se poate acumula in ficatul tau.
5. Folosirea produselor misterioase
Nu este bine sa folosim produse anonime, cumparate de pe tarabe. Acestea sunt contrafacute si contin extrem de multe ingrediente care fac rau pielii.
6. Nu te uita prea mult in oglinda daca te afli sub tratament impotriva acneei. Rezultatele nu vor aparea peste noaste si nu vei face decat sa te descurajezi. Este mai bine sa ai razbdare si sa eviti contactul cu oglinda, cel putin la inceput. Rezultatele vor aparea, cu siguranta.

Citeste si:  Ingrijirea parului fragil

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.