fbpx

10 sfaturi pentru a slabi 10 kg

Nu va propunem un regim minune. Ci o schimbare totala a stilului de viata. Nu va incurajam sa va infometati, ci va sugeram etape sanatoase, care nu va vor epuiza psihic si nu va vor distruge fizic. Cum fac majoritatea dietelor drastice.

1. Gaseste-ti persoane care sa te sustina
Vorbeste cu partenerul de viata sau cu prietenele. 70% din reusita unui regim depinde de motivatie. Tindem sa o uitam de multe ori si, de aceea, este indicat sa avem pe cineva care sa ne-o reaminteasca fara sa ne culpabilizeze. Cel mai bine ar fi sa iti gasesti inca o amica ce are acelasi obiectiv ca tine. In doi, este mai usor. Daca si partenerul are probleme cu kilogramele in plus, atunci veti purta aceasta lupta impreuna. Poti adera si unui grup online, unui forum ce si-a propus acelasi obiectiv.

2. Nu-ti propune obiective nerealizabile
Nu poti slabi 10 kg in mod sanatos, atentie, intr-o saptamana sau o luna. Trebuie sa te obisnuiesti de la inceput cu gandul ca este un proces de durata, ca vei slabi pas cu pas, in mod echilibrat. Un kilogram pe saptamana este maximul la care poti tinde fara riscuri pentru sanatatea ta, fara sa te alegi cu carente si stari de slabiciune. Cu cat le pierzi mai repede, de altfel, cu atat le pui la loc mai repede.

3. Ia in considerare un consult la nutritionist
Pentru a fi absolut sigura ca vei slabi sanatos, mergi la medic pentru analize. Nutritionistul, luand in considerare exact tipul tau de metabolism te poate sfatui in consecinta.

4. Spune “adio” dulciurilor si mezelurilor
Nu e niciun mare secret. Ce e dulce si ce e gras ingrasa. Asadar, fara prajituri, fara ciocolata, fara patiserie. Asta nu inseamna ca trebuie sa elimini total grasimile. Dupa cum probabil stii deja, exista doua feluri de grasimi: bune si rele. De exemplu, o lingurita de ulei de masline extravirgin in salata este chiar indicat.

5. Consuma peste. Mult peste
De ce e pestele indicat atunci cand vrem sa slabim? Pentru ca are putine calorii, dar cantitati mari de omega 3. In plus, il poti asezona de minune cu legumele. Si nu e nici plictisitor. Ai o gama variata din care sa alegi: somon, ton, pastrav, crap si multi altii. Atentie, fereste-te insa de pestele preparat pane sau de cel prajit. Incearca-l la gratar sau la cuptor. Borsul de peste este si el minunat.

6. Cumpara-ti un trening si niste adidasi
Stim. Ne urasti deja. E etapa poate cea mai complicata mai ales daca miscarea pe care o faci se reduce la mersul la cumparaturi si impinsul unui carucior la hipermarket. Cel mai greu e inceputul. Ideal ar fi sa mergi de 2-3 ori la sala pe saptamana. Dar si daca faci cate 20-30 de minute pe zi gimnastica, este ok. Nu uita: si sa urci scarile, sa dai cu aspiratorul, sa mergi pur si simplu ajuta mult.

Citeste si:  Machiaj smokey eyes by Juliane Kaye (video)

7. Supravegheaza-ti frigiderul
Ca sa fii in siguranta, trebuie, pur si simplu, sa scapi de alimentele contraindicate pe care le ai prin casa. Ele vor deveni tentatii, adica cei mai mari dusmani. Chiar daca ai un pachet de biscuiti cu crema de ciocolata de vreo cateva luni prin dulap si nu te-a tentat deloc pana acum, brusc, atunci cand vei trece la fapte, ti se va parea cel mai tentant lucru din lume. Asadar, arunca sau fa cadou dulciurile, mezelurile si orice altceva inseamna multe calorii si hrana nesanatoasa. De asemenea, cand te duci la cumparaturi, nu o face cu stomacul gol. Cu cat iti va fi mai foame, cu atat mai tentata vei fi sa iei si ceva “delicatese”.

8. Nu sari peste mese
Uneori, cand ne apucam de un regim, avem tendinta sa exageram. Si sa sarim mese, crezand ca vom slabi cu atat mai mult, cu cat mesele sunt mai putine. De fapt, daca sarim o masa, vom avea tendinta sa mancam la urmatoarea cat pentru doua, iar corpul, deja infometat, va tinde sa stocheze. Trebuie mereu sa ai trei mese pe zi, cu doua gustari usoare intre ele.

9. Respecta regula piramidei meselor
Este un principiu pe atat de simplu, pe atat de ignorat de majoritatea. Micul dejun si pranzul trebuie sa fie consistente, iar cina lejera. Este logic: corpul are nevoie de energie maxima in timpul zilei, seara tot ce face e sa stocheze. In plus, dormi mai bine dupa o cina frugala.

Citeste si:  Ritualuri spa pentru iarna

10. Atentie la bauturi
Alcoolul poate parea inofensiv. Nu e. Este plin de zaharuri. Renunta total la carbogazoase. Mai e nevoie sa-ti spunem de Coca-Cola? Total interzisa. Plus ca sucurile de acest tip pot dezvolta dependenta.

Acestea fiind zise, iti mai reamintim doua lucruri:
– Poti abuza de legume. Cat vrei. Au putine calorii, sunt pline de fibre si vitamine, sunt satioase. Doar consumul de cartofi, fasole uscata, naut, linte – acesta trebuie moderat. In privinta fructelor insa, lucrurile stau altfel. Sunt alimente sanatoase, de care nu trebuie sa te lipsesti, insa excesul nu este indicat. Consumati doua-trei portii pe zi, nu mai mult. Contin totusi zaharuri.

– Nu abuza de produsele light sau cele cu 0 la suta grasimi (iaurturi, branza, lapte). Citeste bine eticheta, iti pot rezerva surprize. De exemplu, pot avea 0 zahar, dar multe grasimi sau invers. Iar, cand faci calculul, sa constati ca, de fapt, nu e o diferenta cu adevarat importanta fata de produsele obisnuite. Mai exista si riscul ca, tocmai pentru ca vedem un mare 0 acolo, sa avem tendinta de a face exces.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.