5 greseli de evitat in make-up

1. Fard sau tencuiala?
Dorind sa ascunda ridurile si unele efecte ale pielii, unele dintre noi folosim fondul de ten in exces, astfel ca fata pare de-a dreptul tencuita. Cand te fardezi, e indicat sa folosesti fond de ten translucid, iar eventualele imperfectiuni sa le corectezi inainte, cu ajutorul unui creion corector. Daca preferi fondul de ten compact, ai grija sa nu folosesti in exces.
2. Ten ca laptele in plina vara
Alterneaza, in functie de sezon, culoarea fondului de ten pe care-l folosesti. Aminteste-ti ca e vara si ca vrei, nu vrei, tot te prinde soarele. Deci nu ai cumsa ai tenul vesnic alb ca laptele. La fel iarna: sa afisezi mereu un ten bronzat devine ridicol la un moment dat.
3. Ochi de Cleopatra plouata?
Desi e tentant sa-ti innegresti conturul ochilor, mai bine renunti. E un machiaj foarte pretentios. Nu de alta, dar trebuie sa ai mana formata ca sa nu gresesti desenul. Nu in ultimul rand, nu folosi un creion negru prea mult pentru ca risti sa arati in scurt timp ca un strigoi: negreala poate ajunge usor sub ochi. Daca totusi insisti, foloseste tus rezistent la apa sau fixeaza creionul cu fard de aceeasi culoare.
4. Naturala, dar nici chiar asa
Pentru mai multa naturalete si prospetime, crezi ca e mai bine sa nu te fardezi deloc. In fond, asa pielea ta respira mai bine,nu? Ei bine, nu! Produsele moderne pentru machiaj contin substante pentru ingrijire si colorare neagresive si chiar protectoare, hidratante, cum ar fi produsele minerale, de calitate…
5. Veselie…rece?
Extrem de potrivite cand esti odihnita, culorile reci (verde, albastru) iti dau o tenta dramatica spre sinistra cand esti obosita. In situatia asta e preferabil sa folosesti o gama de culori mai calde, mai tonice, cum este rozul, galbenul, portocaliul si nuantele lor.

Citeste si:  Beauty Trend – bucle Hollywood

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.