5 motive pentru a zambi

Zambetul te face sa te simti mai bine, combate astmul si oboseala, iti faciliteaza legatura cu ceilalti si e si contagios. Mai vrei motive pentru a te convinge ca e bine sa zambesti? Ti le dam noi.

1. Placere pura
Atunci cand zambesti celorlalti, fara a astepta nimic in schimb, ai o senzatie de bine atat fizic, cat si psihic. Cercetatorii americani au descoperit ca astfel activezi o parte a creierului care e implicata in mecanismele senzatiilor de satisfactie si de placere.
2. Ramai vesnic tanara
Atunci cand zambesti, tii la distanta stresul si batranetea. Potrivit unui studiu al Universitatii din San Francisco, femeile care nu reusesc sa faca „haz de necaz” arata, in medie, cu 10 ani mai in varsta decat cele care pot face acest lucru.
3. Iti protejezi inima
Un experiment efectuat de Universitatea din Maryland, a evidentiat faptul ca 15 minute de vizionare a unui film amuzant relaxeaza arterele periferice si mareste fluxul sanguin pentru inca 45 de minute: un efect similar cu cel al unui exercitiu de aerobic.
4. Suporti mai bine durerea
Zambetul au un efect analgezic. Din acest motiv, in numeroase clinici americane s-au insituit servicii speciale pentru a stimula pacientii sa-si manifeste emotiile pozitive.
5. Infrunti mai bine ziua
In lume au aparut sute de cluburi de ras: toate avand la baza ideea unei miscari nascute in India, la initiativa unui medic. Terapia acestuia, numita Hasya Yoga prevede portii zdravene de ras imbinate cu exercitii de relaxare, pentru o incarcare cu energie pozitiva.

Citeste si:  Dictionarul produselor pentru par II

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.