5 Pasi pentru a rezolva problema porilor dilatati

Ca sunt dilatati, inchisi sau sub piele, porii ne fac viata grea. Iata cum poate fi castigat razboiul impotriva celor neasculatori.

Ideal ar fi sa avem cat mai putine astfel de cavitati in ten. Totusi, aceste mici orificii protejeaza suprafata pielii si o ajuta sa respire. Sunt in jur de 300 000. Obiectivul nostru nu este sa-i inlaturam, ci sa-i facem cat mai putin vizibili. Pentru ca por dilatat rimeaza adesea cu puncte negre, exces de sebum si piele care straluceste neplacut.

In general, cei vizibil se situeaza in zona T (frunte, nas, barbie). Din cauza soarelui, din cauza ingrijirii nepotrivite sau produselor de proasta calitate, din pricina deshidratarii, a dezechilibrelor hormonale, ei se dilata. Pielea de tip gras sau mixt e cea mai afectata de aceasta problema.

Citeste si:  Greseli de machiaj pe care barbatii le detesta

O bune igiena si un stil de viata sanatos sunt indispensabile. De asemenea, este important sa identificati exact de tip de piele aveti si sa folositi produsele adecvate. Dimineata si seara, curatarea si hidratarea sunt esentiale.

Iata cei cinci pasi:

1. Curatarea
Apa micelara nu trebuie sa va lipseasca. De asemenea, un detergent de fata, intr-o formula blanda si fara sapun. Apa trebuie sa fie calduta, nu calda, caci temperatura mare deschide porii. Dupa spalare, recomandam apa termala.

Citeste si:  Machiaj usor de seara (video)

2. Exfolierea
O data (pentru pielea sensibila) sau de doua ori pe saptamana este recomandabil sa indepartam celulele moarte prin gomaj. Masca o aplicam dupa o sauna faciala care va deschide porii. Murdaria pe care porii au absorbit-o va fi astfel indepartata.

3. Ingrijirea
Dupa exfoliere, porii trebuie inchisi la loc. Pentru asta se va folosi o lotiune sau un ser astringent dimineata si seara.

4. Hidratarea
Multe femei au impresia gresita ca o piele grasa este o piele hidratata in exces si tind astfel sa se deshidrateze, sperand ca asta va duce la scaderea cantitatii de sebum. De fapt, mai mult rau fac. Hidratarea este esentiala oricarui de piele. Cele cu ten gras sau mix vor opta pentru o crema usoara, matifianta, cu indice de protectie solara de minimum 15.

Citeste si:  De ce ne ingrasam

5. Camuflarea
Pe termen scurt, problema se rezolva la nivel de aspect cu ajutorul machiajului. Cu conditia sa stim sa-l facem. Fondul de ten trebuie sa fie fara uleiuri, iar buretii si pensulele pe care le folosim trebuie sa fie curatate in mod regulat. Pudra sa fie matifianta,

Daca problema persista, este cazul sa apelam la un dermatolog pentru un tratament.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.