fbpx

6 uleiuri in lupta cu timpul

Cele mai apreciate produse cosmetice anti-aging sunt pe baza de plante sau extracte naturale. Dar de ce sa folosim produsele cosmatice din magazin, care contin alaturi de plante si diversi alti comusi chimici, cand putem folosi uleiurile esentiale naturale, disponibile in orice plafar sau farmacie naturista, la un pret modic?

Uleiurile esentiale pot fi folosite pentru toate tipurile de ten, inlusiv tenul cu problematic, cu acnee, riduri, cicatrici, este insa foarte important sa alegeti uleiul potrivit. Chiar daca sunt 100% naturale, uleiurile esentiale nu vor da rezultate peste noapte, ca si in cazul altor tratamente naturiste, e nevoie de timp si perseverenta pentru pentru a obtine rezultatele dorite.

Uleiul de rodie
Datorita componentei unice de lipo-acizi este un agent (substanta) foarte valoros si cautat in ingrijirea anti-aging a pielii. Uleiul bogat în antioxidanti (tocoferoli), fitoestrogeni si lipo-acizi conjugate (omega-5/super CLA) se absoarbe repede in piele, lasand in urma un miros placut asemanator ciocolatei topite. Incetineste procesul de imbatranire, restabileste elasticitatea pielii. Intareste rezistenta naturala a pielii, diminueaza pierderea de lichide a pielii. Protejeaza pielea impotriva efectelor daunatoare ale radicalilor liberi, are efect regenerator.

Citeste si:  Lapte de soia

Uleiul de avocado
Uleiul de avocado catifeleaza pielea uscata si regenereaza pielea in curs de imbatranire. Este delicat cu pielea sensibila, penetrant, emolient al tesuturilor neelastice sau intarite si util in regenerarea parului deteriorat. Se absoarbe repede de catre piele si este indicat pentru toate tipurile de piele, pentru hidratare, emoliere, cicatrizare si regenerare.

Uleiul din seminte de Fructul Pasiunii
Uleiul din seminte de Fructul Pasiunii este renumit pentru bioflavonoidele sale bogate si continutul de Omega 6. Fructul pasiunii a fost folosit de sute de ani in terapiile medicinale, iar beneficiile sale sunt documentate stiintific. Originar din zona Amazonului, uleiul are propietati sedative, anti-inflamatoare si anti-spasmodice. Este bogat in Vitamina C, calciu si fosfor. Continutul ridicat de acizi grasi esentiali si textura usoara fac din uleiul din seminte de fructul pasiunii un ajutor important pentru multe afectiuni ale pielii.

Citeste si:  Albirea dintilor revolutionara cu noua colectie Crest 3D White!

Uleiul de argan
Bogat in antioxidanti, daca este folosit constant, uleiul de argan neutralizeaza radicalii si astfel atenueaza ridurile. Stimuleaza oxigenarea celulara, calmeaza roseata si descuamarea, furnizeaza hranirea intensa, netezeste ridurile, inclusiv cele de expresie, si lasa pielea catifelata, ferma si stralucitoare. Uleiul de argan pur este ideal pentru revitalizarea tenului obosit si pentru tratarea iritatiilor. Folosit pentru fata, uleiul de argan inmoaie tesuturile epidermei, hidrateaza si protejeaza impotriva uscarii acesteia

Ulei din arbore de ceai
Uleiul din arbore de ceai are un efect fortifiant si tonic asupra tenului. Patrunzand profund in piele, uleiul de arbore de ceai are efecte antiseptice, ajutand totodata la oxigenarea celulelor pielii si la imbunatatirea circulatiei sangelui la nivel local. Se pot adauga in crema zilnica cateva picaturi de ulei din arbore de ceai pentru a-i reda tenului supletea si pentru a atenua ridurile fine.

Citeste si:  O dieta pentru tine

Uleiul din seminte de struguri
Este un ulei foarte popular pentru utilizare in cosmetica datorita consistentei sale foarte fine, usoare. Penetreaza rapid epiderma, nelasand senzatia de piele grasa. Datorita continutului ridicat de acid linoleic care este repede incorporat in piele, reduce pierderea de apa si restabileste elasticitatea pielii. Acizii grasi esentiali trec repede in stratul cornos si de aceea uleiul are efect ocluziv, dar si curativ.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.