Ajutor pentru femei impiedicate

Please select a featured image for your post

Eu sunt intotdeauna fata care va scapa ceva pe jos, se va impiedica pe scari sau va darama pe cineva pentru ca nu se uita pe unde merge. Pe scurt, I am clumsy. Impiedicata. Aiurita. Pericol public.

Deci trebuie sa lucrez la asta. Mai intai prin a cerceta cauzele. De ce sunt asa impiedicata? Natura nu ma ajuta. Echilibrul si orientarea spatiala sunt controlate de structurile nervoase din urechea interna, care sunt mai mari la barbati decat la femei. Barbatii se orienteaza mai bine in spatiu si se pricep mai bine sa-si coordoneze miscarile.

Psihologic vorbind, faptul ca ai o atentie limitata si ca esti emotiva sunt factori la fel de importanti in relatia pe care o ai cu corpul tau. Cine esti pe interior, se reflecta intru-totul la exterior.

Citeste si:  Ce "dulciuri" avem voie sa consumam cand suntem la dieta?

Clumsiness intervine atunci cand nu exista coordonare intre simtul vizual si miscarea corpului. Unii oameni pot sa arunce o singura privire intr-o camera si deja stiu instinctiv cam unde e fiecare obiect si cum trebuie sa se miste astfel incat sa nu darame ceva sau sa se impiedice. Alti oameni, ca mine de fapt, nu sunt in stare sa retina subconstient toate aceste detalii.

Primul lucru pe care al trebui sa-l fac ca sa fiu mai putin impiedicata este ca atunci cand intru intr-o camera, sa stau putin mai mult la intrare ca sa analizez mediul, setting-ul. This will take some getting used to, pentru ca intotdeauna sunt grabita si pe fuga. Dar, nu trebuie sa trec in revista toate obiectele din camera, insa trebuie sa fiu constienta ca sunt lucruri de spart sau colturi de birou pe care ar trebui sa le evit.

Citeste si:  Pacatele dietelor

Daca am un stil de viata sedentar, in timp creierul isi reduce abilitatea de a coordona in mod eficient corpul. Pentru ca de fapt, nu il pun la treaba. Pentru a reactiva sistemul, ar trebui sa ma apuc de un sport care implica o miscare fizica sustinuta, coordonata si controlata. Dansuri sportive, aerobic, tae-bo, arte martiale.

Citeste si:  Sa slabim sanatos si frumos

Trebuie de asemenea sa imbunatatesc coordonarea dintre ochi si mana. Pentru asta exista diferite site-uri cu jocuri si puzzle-uri pentru creier, care sa imbunatateasca inclusiv orientarea spatiala… si ea necesara pentru a fi mai indemanatic.

Stiu ca nu pot sa ma schimb intru-totul, dar as fi multumita macar daca in loc de pericol public sa ajung „fata aia care pica intr-un mod simpatic”.

Mai sunt fete in zona care sunt impiedicate? 🙂


2 Comentarii
  1. me, me, pick me 🙂 eu ma impiedic pe scari, de piatra cubica de pe sosea, si mai ales la dans…n-ai vrea sa vezi ce stangace sunt cand dansez cu cineva, un baiat adica…aa si sa nu uitam vanataile de pe picioare cand nu apreciez distanta corespunzatoare si intru ca un buldozer in diferite obiecte gen mese, scaune
    M-am impiedicat si mi-am julit genunchii in Versailles deci…arrest my case 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.