fbpx

Balsamul pentru buze

Please select a featured image for your post

Balsamul de buze a fost primul produs cosmetic pe care am avut voie sa il folosesc. Nu am sa il uit niciodata, l-am cumparat de la farmacie, ii spunea IR si era portocaliu, cu un suport negru si un capac transparent. Nu hidrata excelent buzele si nici nu avea un gust placut, iar daca il tineai prea mult in geanta, riscai sa ti se topeasca si sa iti curga printre lucruri. Insa a fost prima mea dragoste in materie de balsam de buze, chiar daca de atunci lucrurile au avansat foarte mult.

De ce e importanta folosirea luciului de buze? Spre deosebire de unele produse care au strict scop cosmetizant, cum sunt unele glossuri, balsamul de buze a fost creeat in primul rand pentru a proteja buzele de diversele conditii climaterice, deshidratare etc. Buzele sunt extrem de sensibile, iar stratul superior de piele care le acopera este unul dintre cele mai sensibile de pe intregul corp, de aceea buzele sunt si una dintre zonele erogene de baza.

Citeste si:  Ingrijirea gatului

Buzele au de asemenea si cea mai subtire piele de pe toata suprfata corpului si deci au nevoie de ingrijire suplimentara indiferent de anotimp: frigul si ninsoarea iernii, vantul de primavara, razele solare sau umezeala si vantul rece de toamna, toate au o influenta negativa asupra buzelor, care devin uscate, se crapa, se exfoliaza sau pot chiar s sangereze. Unul dintre primele instincte este sa ne lingem pe buze, insa acest gest ne face si mai mult rau, pentru ca saliva se evapora foarte repede, lasand buzele si mai deshidratate si expuse decat inainte. De aceea, balsamul de buze trebuie aplicat cu regularitate, pentru a mentine nivelul optim de hidratare naturala.

Principalele tipuri de balsam de buze. Cele mai ieftine si accesibile produse, cum era si irul meu de pe vremuri, sunt pe baza de petroleum sau ulei mineral si desi sunt foarte eficiente, atat in ceea ce priveste protectia cat si stralucirea, au nevoie de aplicari frecvente. O varianta alternativa, pentru cei care isi doresc produse cosmetice mai naturale sau organice, sunt balsamurile pentru buze pe baza de ceara de albine sau carnauba.

Indiferent daca vrei un produs natural sau unul mai putin natural dar eficient, trebuie sa alegi unul care are si filtru UVB si UVA si iti va oferi protectie solara. Pentru a tine departe cancerul de piele, care apare frecvent in zona buzelor datorita expunerii excesive la soare fara protectie adecvata, trebuie sa ai un luciu cu minim SPF 15 si sa il aplici regulat, atat vara cand mergi la plaja cat si in timpul iernii.

Balsamul de buze si frumusetea. Balsamul nu se foloseste numai pentru a proteja buzele, ci si pentru a le infrumuseta. De exemplu, folosind balsamul de buze si creionul dermatograf iti poti creea un ruj de buze foarte rezistent. Aplica-l peste rujurile mate, rezistente la transfer, pentru a deveni mai cremoase si mai luminoase. Seara, inainte de culcare, da-ti cu balsam de buze si in zona din jurul buzelor. Cu cat pielea e mai hidratata devine mai elastica si e mai protejata impotriva aparitiei primelor riduri, iar primele riduri de experie apar la colturile gurii si ochilor si pe frunte.

Citeste si:  Un machiaj de durata (video)

Cum iti poti creea propriul tau balsam de buze? Nu ai nevoie decat de ¼ cana de ulei de porum sau susan, sau un alt ulei cu textura light, ¼ cana de ceara de albine razuita, o jumatate de lingurita de miere, si cateva picaturi de ulei esential daca vrei si putina aroma. Incalzeste uleiul, ceara si mierea in bain-marie, pana cand ceara s-a topit, apoi ia vasul de pe foc si amesteca pana sa raceste. Poti adauga uleiul esential in timp ce amesteci. Lasa balsamul sa se raceasca complet si apoi il poti folosi pentru hidratarea buzelor.

5 Comentarii
  1. Mult mai bun d ecat balsamul d ebuze este tratamentul cu miere de albine pe care ti-l poti aplica saptamanal sau zilnic.Ai buzele hidratate si nu-ti mai e frica de toate substantele chimice din balsamul d ebuze sau di rujul hidratant.

  2. pe timp de iarna si nu numai ingrijirea buzelor este un element foarte important.cam orice balsam e ok,chiar si uleiul de masline care este foarte hranitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.