Cat de natural inseamna 100% natural?

In ultima vreme, tot mai multi producatori de alimente folosesc atributul de natural, ecologic, Bio sau organic pe etichetele produselor lor in detrimentul adevaratilor producatori de hrana organica certificata. Industria cosmetica de asemeni foloseste atributul de „100% natural”, „naturist”, cu „ingrediente organice”, pretinzand ca produsele sunt necancerigene si cu ingrediente naturale. Unele dintre cele mai toxice si puternic cancerigene ingrediente provin din surse naturale si altele, desi sunt inofensive folosite in particular, devin cancerigene in combinatie cu alte ingrediente chimice introduse in organismul uman. Din aceasta cauza, o parte din companiile cosmetice nu dezvaluie in intregime pe etichetele produselor totalitatea ingredientelor .

Citeste si:  Goji pentru frumusetea ta

Puteti descoperi, de exemplu, pe produse care se pretind ca au spre exemplu „ingrediente 62 % organice” ingrediente ca methyl/propyl/ethyl-paraben lucru care ar trebui sa dea de gandit consumatorului vigilent. Amintim ca : Methyl/propyl/butyl/ethyl paraben – sunt conservantii cei mai utilizati in industria cosmetica. Folositi pentru a inhiba dezvoltarea bacteriilor si pentru a prelungi valabilitatea produsului cosmetic, acestia sunt toxici. Studiile efectuate au aratat ca, pe langa reactiile alergice si iritatii ale pielii, acesti parabeni se intalnesc in tesuturile tumorale ale femeilor care se confrunta cu cancerul mamar. Asadar, absorbtia lor in organism si acumularea in timp pot cauza cancer.

Citeste si:  8 NU-uri in machiaj

Produsele de machiaj si ingrijire corporala au fost legate de reactii alergice, defecte de nastere si chiar cancer. Este un adevar recunoscut faptul ca organismul nostru absoarbe ceea ce punem noi pe piele. Daca in cazul hranei doar produsele certificate ca fiind organice devin alegerea cea mai sanatoasa, de ce acelasi lucru nu ar putea fi valabil si in cazul cosmeticelor?

Citeste si:  Slabeste cu fructe

Studiile arata ca foarte multe toxine din cosmetice sunt legate de serioase probleme de sanatate incluzand boli de imunitate, cancer, hiper-sensibilitate, obezitate, dereglari la nivelul muschilor si oaselor, probleme de sanatate ale copiilor.

Doar certificarea organica este singura garantie ca produsele pe care le cumparam sunt fara ingredienti sintetici atat de daunatori in timp organismului uman.

Cele mai importante sigle ale asociatiilor de certificare organica pe care trebuie sa le gasiti pe produsele cosmetice organice sunt prezentate in galeria de mai jos.


2 Comentarii
 1. Vreti sa aratati bine fetelor ? Aducem o gama foarte larga de produse profesionale (care se gasesc
  doar in saloane) din Statele Unite ale Americi la preturi foarte avantajoase ! Contactati-ne la
  afrodita.shop@yahoo.com pentru mai multe informatii si oferte de pret! http://www.afrodita.shopmarking.com
  va sta la dispozitie cu detalii despre produse in lb. englez deoarece suntem partenerii cu cei din
  America ! Ptr. a va multumi Afrodita.Shop pune la dispozitie in fiecare luna oferte promotionale !
  Daca doriti un anumit produs pe care nu-l avem pe stoc , trimiteti-ne un e-mail si va vom cauta cel
  mai avantajos pret la partenerii nostri ptr dvs. ! Va multumim ptr atentia acordata !

  Afrodita Shop
  afrodita.shop@yahoo.com
  http://afrodita.shopmarking.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.