Ce posete purtam iarna asta?

Please select a featured image for your post

Posetele au fost si vor fi intotdeauna un accesoriu nelipsit din garderoba unei femei, in primul rand pentru utilitatea lor practica, sa nu uitam ce mai toate reprezentantele sexului frumos au tendinta de a o concura pe Mary Poppins si de a-si purta in geanta intreg arsenalul de make-up si alte obiecte, si apoi, pentru latura lor strict estetica. De fapt, pentru multe dintre noi, ordinea de multe ori variaza, astfel incat se poate sa alegem o poseta nu doar pentru ceea ce ar incapea in ea ci mai degraba pentru felul in care ea se incadreaza sau nu in tendintele modei. Ce ne recomanda insa specialistii pentru iarna 2008-2009? Inainte de toate, o mare diversitate. Daca in anii trecuti moda era destul de stricta, recomandate fiind doar anumite tipuri de posete, iata ca iarana aceasta femeile pot fi inventive si libere sa isi aleaga orice tip de posta, fara frica de a nu fi in pas cu moda. De la posteute elegante si de cele mai multe ori deschise la culoare pentru evenimente speciale sau de seara, la posete de dimensiuni ceva mai mari pentru birou sau shopping, aproape totul este permis.
Citeste si:  Berea nu ingrasa
In ceea ce priveste marimea posetelor dinaceasta iarana, asa cum am mentionat, ea nu prea conteaza. De fapt, marimea se alege in acest sezon in functie de ocazie si mai ales de utilitatea practica. Desigur, tendintele clasicizate deja care cer ca seara sa avem o poseta mai mica si nu foarte incapatoare iar la o iesire in oras cu prietenele sa nu ne luam chiar cea mai mare poseta din doare se mentin. Dincolo de acest aspect insa, e la latitudinea noastra daca de exemplu vom purta o poseta de dimensiuni mari chiar si intr-un context oficial, in masura in care ea se potriveste cu intreaga tinuta. Totusi, designerii ne sfatuiesc sa nu purtam, mai ales pe strada, posete mari in irana asta, pentru ce ele nu prea se potrivesc cu tinutele cu tenta romantica recomandate pentru manoturi sau paltoane. In ceea ce priveste formele, aceeasi specialisti recomnda, ca si anul trecut, stilul vintage, de data aceasta insa orientarea fiind spre moda anilor 60. Posetele rotunde, patrate sau in forma de trapez sunt astfel al mare cautare in acest sezon, fiind cel mai adesea ornamentate cu buzunare, fermoare decorative sau capse. De departe cea mai trendy postea in iarna asta este insa plicul. Desi in mod normal suntem obisnuite a purta acest tip de postea doar la evenimente speciale, iata ca iarna aceasta putem purta un plic si la serviciu, sau chiar la un pranz de afaceri.
Citeste si:  Termenul de garantie al produselor cosmetice – partea I
In privinta culorilor si a texturilor recomandate, avand in vedere faptul ca negrul e foarte prezent in designul vestimentatiilor de sezon, designerii au ales culori mai deschise pentru posete. Astfel, nuantele de gri – nisip sau argintiu sunt printre cele preferate, la fel ca si verdele smarald sau nuantele de violet. Culorile pastelate se incadreaza mai tot timpul in moda, iar iarna aceasta nu face exceptie de la acesta regula, Astfel, vom putea alege cu usurinta o poseta de culoare rozalie, bleu, bej sau alb, sau , de ce nu, una avand o combinatie de astfel de culori. In privinta texturii, se pare ce posetele de piele sau de lac raman la moda, dar si cele care imita texturi mai speciale, de genul pieii de crocodil sau blanuri.
Citeste si:  Shopping in Bucuresti: Mall nou in Cotroceni
Ca si anul trecut, posetele de anul acesta vor avea foarte multe accesorii la randul lor, de la lacatele atasate, la curele, fermoare mari si ornamente metalice. Desigur, totul depinde de gust, dar o aparitie fermecatoare presupune intotdeauna o atentie deosebita acordata detaliilor, iar posetele sunt un accesoriu care poate conferi eleganta si rafinament totodata.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.