fbpx

Ceai alb pentru frumusetea ta

Originar din China, ceaiul este una dintre bauturile consumate cel mai frecvent. Ceaiul este apreciat atat pentru gustul si aroma sa deosebita, cat si pentru virtutile sale medicinale. Iata tot ce trebuie sa afli despre beneficiile ceaiului alb.

Ceaiul alb isi pastreaza aproape in totalitate proprietatile dupa procesul de preparare deoarece nu sufera prea multe transformari. Este produs din planta Camellia Sinensis, care mai este denumita si planta de ceai. Insa modul de obtinere este cu totul deosebit, deoarece este obtinut doar din bobocii acestei plante, care au o culoare argintie, de unde provine si numele ceaiului. Frunzele proaspat culese si uscate sunt gata de utilizare si nu sufera niciun proces de presare, macinare sau macerare, astfel isi pastreaza toate virtutile terapeutice si aroma initiala.

Citeste si:  Coafuri lejere de plaja

Pentru a-si pastra intacte proprietatile, trebuie sa fie cunoscuta metoda de preparare a ceaiului verde. Nu trebuie sa fie fiert, ci infuzat intr-o apa care nu depaseste 75 grade. Durata de infuzare este mai lunga, aproximativ 15 minute.

Ceaiul alb este bogat in vitaminele A, B, C, E si in antioxidanti, are un efect diuretic si contine putina cofeina, ceea ce il face ideal pentru orele serii. Din anumite puncte de vedere, este mai eficient decat ceaiul verde si contine de 3 ori mai multi polifenoli decat orice alt tip de ceai.

Gratie proprietatilor sale, ceaiul alb favorizeaza structura pielii, in special elastina si colagenul.Comparativ cu ceaiul verde, acest ceai este mai concentrat si are proprietatii anti-bacteriene. Trei cesti de ceai pe zi fac pielea neteda, fina si elastica.

Iata si o reteta traditionala de infrumusetare bogata in antioxidanti. Se face o infuzie din apa minerala si un plic de ceai verde sau alb, se lasa sa se raceasca si apoi se fac cuburi de gheata din ea. Cuburile de gheata se pot folosi drept toner facial.

Citeste si:  Recomandari privind mastile cosmetice

Potrivit unor studii britanice, ceaiul alb reduce aparitia ridurilor si riscul de a dezvolta orice forma de cancer. Aceste puteri ale sale se datoreaza continutului ridicat de antioxidanti – polifenoli. Potrivit specialistilor, ceaiul alb opreste producerea enzimelor care altereaza colagenul, iar astfel ridurile apar mai tarziu. Astfel, ceaiul alb protejeaza tineretea pielii si o ajuta sa se cicatrizeze mai bine atunci cand se confrunta cu o rana sau o infectie.

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.