Chimicalele folosite in cosmetica cresc riscul de diabet

Potrivit unui studiu recent realizat de cercetatorii suedezi, produsele de cosmetica obisnuite contin chimicale care pot contribui la producerea diabetului. Compusii chimici care sunt prezenti in majoritatea produselor cosmetice se numesc ftalati si se regasesc in substanta care se adauga plasticului pentru a-l face flexibil si transparent.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Uppsala din Suedia sustin ca acest compus chimic folosit in cosmetica , fie in fondul de ten, in cremele hidratante sau in parfumurile si cremele autobronzante, creste considerabil riscul de producere a diabetului de tip 2.

Citeste si:  Coafuri 2010

Peste o mie de persoane cu varste peste 65 de ani au fost testate pentru efectuarea acestui studiu. Chiar daca cercetatorii au luat in considerare si alti factori, precum fumatul sau surplusul de greutate, au descoperit ca persoanele cu un nivel ridicat de ftalati in sange sunt mai predispuse sa faca diabet decat cele fara acest compus chimic in organism.

Citeste si:  Cum sa ai sani perfecti fara bisturiu!

Desi rezultatul obtinut trebuie confirmat de mai multe studii, specialistii sustin ca orice persoana este expusa la acesti produsi chimici in diferite moduri. Se pot inhala din parfumuri, deodorante si chiar din mancare. Altii s-au aratat sceptici spunand ca studiul a fost realizat pe un numar mic de oameni si ca incearca sa creeze o legatura intre prezenta ftalatilor din sange si diabetul de tip 2 la populatia in varsta.

Citeste si:  Detoxifierea

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.