Crema de noapte vs. crema de zi

Please select a featured image for your post

Iata o dilema cu care m-am confruntat si eu o perioada buna, pana cand am ajuns la concluzia ca daca specialistii dermatologi recomanda folosirea ambelor tipuri de crema, au ei motivele lor, altele decat cele pur comericiale. In general, rolul tuturor cremelor, indiferent ca sunt de zi sau de noapte este de a mentine elasticitatea stratului superior al pielii, protejand astfel impotriva ridurilor fine ca apar datorita fisurilor la nivelul unei pilei foarte uscate. In acest sens, cremele protejeaza si impotriva dezhidratarii tenului, actionand ca o bariera care incetineste ritmul de evaporare al apei din ten. Si daca toate cremele ofera asta, ce le deosebeste pe cele de zi de cele de noapte? E foarte simplu: ingredientele folosite. Seara, tenul este obosit si are nevoi de rehidratare, de mici reparatii pe ici si colo la nivelul celulelor fisurate, asa ca o crema de noapte va contine de obicei mai multe ingrediente active, cum ar fi retinolul, vitamina C, coenzima Q10, alfa hidro acizi etc. In timpul zilei insa, pielea are nevoie de un altfel de scut, care sa o protejeze de actiunea razelor solare, de praf si de umezeala, de poluare in general dar si sa ii mentina constant nivelul de hidratare.
Astfel, cremele de zi sunt de obicei puternic hidratante, au factor de protectie solara ridicat si o serie de antioxidanti. Ce zici? Am avut dreptate cand spuneam ca fiecare crema are rolul ei? Cum ar fi sa folosesti o crema cu factor de protectie solara pe timp de noapte? Iti e frica de lumina de la veioza? In plus, atunci cand intentionezi sa folosesti o crema de noapte pe post de crema de zi, nu uita ca unele dintre ingredientele acesteia, cum ar fi retinolul, se distrug de la razele solare sau acestea le incetinesc actiunea. De obicei, cremele de noapte au o formula mai grasa si mai consistenta, in timp ce cremele de zi au o forumula mai usoara si care se absoarbe mai repede in piele.
Citeste si:  Machiajul perfect de petrecere
Cremele de noapte si de zi, bazate pe ingrediente specifice, au fost inventate de specialistii dermatologi tocmai pentru a veni in sprijinul activitatii normale a pielii, intrucat celulele tenului, la fel ca si niste furnicute sunt ocupate pe timpul zilei cu protejarea tenului tau de factorii nocivi, grupandu-se ca un scut in straturile superioare ale pielii si lucreaza ca si niste mini-constructori seara, pentru a repara daunele produse de catre activitatea ta zilnica aspura tenului.
Citeste si:  21 kg in 21 de zile
Daca folosirea cremelor de zi si de noapte sunt indicate tenului normal si mixt, tenurile cu probleme sau aflate la extreme – fie prea gras fie prea uscat, au nevoie de ingrijire speciala. Tenul gras, de exemplu, nu are nevoie de o crema de noapte grasa si hidratanta ci cel mult de un gel reparator sau de o solutie astringenta, in timp ce tenul gras are nevoie, pe durata noptii, de toata hidratarea pe care o crema de noapte i-o poate oferi. Pentru a fi sigura ca nu dai gres in ceea ce priveste alegerea produselor de zi si de noapte, cumpara-le la set, avand in vedere tipul de ten si mai ales toleranta la diverse produse sau mirosuri.

Citeste si:  Machiajul fetei in forma de inima

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.