Culoarea anului: Turcoaz

Please select a featured image for your post

Imi place albastru. Imi place si verde. Uneori chiar nu stiu pe care sa o aleg. Din fericire pentru mine si nehotaratele din lumea intreaga, culoarea anului 2010 este.. Turcoaz.

Autoritatile in domeniu care au facut aceasta alegere sunt specialistii de la Pantone, companie detinuta de X-Rite, care furnizeaza solutii in materie de culoare designerilor din lumea intreaga. Pantone a elaborat unul dintre cele mai folosite sisteme de clasificare a culori din industriile creative.

Citeste si:  Parfumuri noi pentru iarna

Culoarea anului 2009 a fost Mimosa, un galben vesel. Pentru 2010 insa lasam in urma energia yellow si adoptam un still mai cool si mai exotic.

„In multe culturi, turcoazul ocupa un loc foarte special in lumea culorilor” a explicat Leatrice Eiseman, directorul executiv al Institului Culorilor Pantene. „Este crezut a fi un talisman, o culoare a compasiunii si a vindecarii, nunanta credintei si a adevarului, inspiratie pe care o obtinem de obicei de la oceana si de la contemplarea cerului. In urma cercetarilor noastre, am mai descoperit ca turcoazul reprezinta o escapada pentru oameni – ii duce departe intr-un paradis tropical, oaza de seninatate, chiar daca aceasta exista doar in imaginatia lor”.

Citeste si:  Fructoza

Cine nu vrea sa fie o oaza de seninatate? Mai ales in aceasta perioada destul de stresanta din varia factori economici. Pune-ti deoparte cativa banuti pentru anul viitor ca sa te impodobesti in turcoaz.

Turcoazul da bine atat in garderoba barbatilor cat si in cea a femeilor. Este elegant si in acelasi timp plin de energie. Se potriveste unei rochii de seara, dar si unei tinute sport sub forma de fusta combinata cu un top intr-o culoare mai calda. Datorita acestei versatilitati, turcoazul functioneaza bine si in forma detaliilor care orneaza bijuteriile, pantofii, accesoriile de par sau posetele pentru femei, sau cravatele, costumele de baie si alte accesorii specifice modei masculine.

Citeste si:  Cat de natural inseamna 100% natural?

5 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.