Cum se realizeaza un machiaj de seara in stilul lui Marilyn Monroe

Machiajul tip Marilyn Monroe are trei elemente de interes: o linie de tus, un ruj rosu si un ten perfect, de portelan. Pare simplu, dar lucrurile cele mai simple sunt si cel mai greu de realizat. Efectul va fi insa pe masura efortului. Este un look nemuritor, care nu se va demoda niciodata si care merge mereu la sigur.

Inceputul este insa acelasi mereu. Inainte de a aplica orice fel de machiaj, trebuie sa ne asiguram ca tenul este perfect curatat si hidratat. Aceasta este baza oricarui machiaj de succes.

Pielea trebuie sa fie impecabil demachiata, apoi aplicam o crema potrivita tipului nostru de ten si o baza de machiaj. Astfel, machiajul va rezista si va fi uniform pe parcursul zilei/serii. Nu uitam nici de crema contur pentru ochi. Ne va conferi luminozitate si va proteja aceasta zona ultrasensibila, care are nevoie de ingrijire dedicata.

Machiajul tenului

Aplicam fondul de ten. Daca mergem intr-un loc aglomerat, unde e cald, vom opta pentru unul cu fixare de durata. Fondul de ten se intinde cu miscari de tip du-te-vino. Unii profesionisti recomanda utilizarea a trei tipuri de pensule : una nici prea mare, nici prea mica, cu care sa intindem initial produsul, alta pentru uniformizare si una mai mica pentru retusuri.

Citeste si:  Buclele si parul cret

Aplicam fondul de ten pe spatele mainii, langa incheietura, apoi cu pensula pe zona T si intindem spre exteriorul fetei.

A doua etapa-cheie o constituie anti-cearcanul. El trebuia sa fie cu o jumatate de nuanta mai deschis decat pielea. Trebuie sa confere impresia de ten odihnit, relaxat. Oricat de mult fond de ten ai aplica, semnele oboselii se mentin. Doar anti-cearcanul le poate ascunde. Acesta se aplica insistand in trei puncte: coltul interior al ochiului, cel exterior si sub spranceana, pe arcada, pentru un efect de lifting garantat.

In fine, cea de-a treia etapa: fixarea. Un strat subtire de pudra transparenta va fixa machiajul si va matifia pielea. Atentie, o aplicam doar pe zona T. De la restul fetei ne abtinem pentru ca dorim sa evitam aspectul de masca mortuara. Nu uitam nici de blush.

Citeste si:  Hidratarea tenului

Machiajul ochilor

Pentru o privire deschisa, luminoasa, incepem pentru a aplica un fard satinat nud pe pleoapa mobila. Nu uitam nici de arcada, unde folosim un fard taupe, dar si in coltul exterior pentru un efect mai intens.

Folosim un tus cu pensula pentru trasarea unei linii. Privirea trebuie sa fie orientata in fata si incepem prin a trasa o codita la coltul exterior al ochiului. Aceasta trebuie sa vina, pentru simetrie, in prelungirea liniei imaginare a genelor de jos. Pentru restul liniei, aceasta nu trebuie sa aiba grosimea egala. Va creste progresiv, de la interior spre exterior.

Rimelul de aplica cat mai aproape de radacina genelor posibil si incercand curbarea lor in periuta. Un truc ar consta in aplicarea catorva gene individuale false in coltul exterior. Dar nu este obligatoriu.

Citeste si:  Machiaj pentru ten uscat (video)

Sprancenele trebuie sa fie si ele bine definite si ne vom servi de un creion pentru a le accentua curbura spre arcada. Aveti grija: creionul folosit trebuie sa fie in aceeasi nuanta ca parul. La sfarsit, vom folosi o periuta de sprancene pentru omogenizare.

Un alt truc: folositi un iluminator in coltul interior si pe arcada. Va reflecta foarte bine lumina si va va face sa straluciti la propriu.

Machiajul buzelor
Inainte aplicam un balsam hidratant. Niciodata nu punem rujul direct pe buze pentru ca le poate usca si riscam si sa nu se distribuie uniform. Avem grija la excesul de balsam, il indepartam daca e cazul. Apoi, aplicam rujul, mai intai in centru, apoi lucram la detaliile de contur, cu miscari scurte si precise. Daca nu aveti tocmai exercitiu, va recomandam un ruj cu pensula.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.