Despre produsele exfoliante

Please select a featured image for your post

Am spus in mai multe articole ca exfolierea este un pas important in ingrijirea tenului si bineinteles, pentru a alege exfoliantul potrivit trebuie sa stim catev ceva despre aceste produse cosmetice.

Ce inseamna de fapt un exfoliant? Exfoliantele sunt produse cosmetice care ajuta la indepartarea celuleor moarte de la nivelul pileii, eliberand o piele mai frumoasa, mai proaspata. In urma exfolierii, pielea va fi mult mai stralucitoare, va arata intinerita si va fi mult mai fina. Exfolierea se poate faca fie manual, fie chimic. In ceea ce priveste exfolierea chimica, substantele acre stau la baza produselor cosmetice sunt alfa hidroxina sau acizii beta hidroxizi, ambele actionand asupra straturile superioare ale pielii, dizolvand legaturile care unesc straturile pielii, astfel ca pielea moasrta se desprinde usor de pielea sanatoasa.

In ceea ce priveste exfolierea manuala, ne referim la produsele cosmetice care exfoliaza fata prin frecare si care au de obicei particule abrazive. Aceste produse exfoliante sunt pe baza de seminte, particule exfoliante, samburi etc. Desi produsele pentru exfoliere manuala sunt mult mai accesibile ca si pret, cele pentru exfoliere chimica sunt mai eficiente si au sanse mai mici de a rani pielea.

Citeste si:  Ghid complet - fondul de ten I
La cumparaturi pentru exfoliante. Exfoliantele, fie ele chimice sau manuale, trebuiesc alese in functie de tipul de piele si de tipul de ten, pentru ca tenul poate fi mai mult sau mai putin sensibil, iar pielea de pe corp are diverse texturi. In cazul in care aveti pielea groasa sau urmeaza sa folositi exfoliantele pe portiuni in care pielea este ingrosata, cum sunt coatele sau calcaiele, alegeti exfoliante cu particule mai mari si mai dure, cum sunt cele pe baza de sare grunjoasa sau zahar brun.

Citeste si:  Amenajeaza-ti propria ta sala de fitness
Pentru exfolierea tenului, trebuie sa stiti ca tenul normal permite folosirea oricarui tip de exfoliant manual sau chimic, fara nici un fel de restrictie. Tenul uscat sau sensibil insa, raspunde cel mai bine exfolierii manuale, cu geluri sau creme abrazive ce contin particule foarte fine si rotunde, cum ar fi samburii de jojoba sau taratele macinate. Daca doriti sa folositi exfolierea chimica pentru un ten cu probleme, produsul trebuie sa fie unul adaptat pielii si neaparat foarte gentil, cum ar fi acid din fructe sau acid lactic.

Daca tenul este uleios insa fara prezenta acneei, se poate folosi exfoliantul fara teama de iritatii. Se poate folosit atat un exfoliant manual de orice tip cat si unul chimic, care sa contina acid salicilic, un acid care dizolva lipidele si deci poate patrunde si in porii astupati de sebuum pentru o curatare eficienta. In cazul tenului gras da care prezinta si acnee sau iritatii, nu este recomandata folosirea exfoliantilor manuali, ci mai degraba a celor chimici, tot pe baza de acis salicilic, care desi desfunda porii, este gentil cu tenul.Greseli comune in exfoliere. Probabil cele mai mare probleme legate de exofliere se refera la faptul ca unii oameni isi exfoliaza pielea prea des, sau atunci cand nu este nevoie, sau folosesc un exfoliant total nepotrivit. Exfolierea efectuata mult prea des poate cauza iritatii, eruptii si leziuni la nivelul pielii. Tenul sensibil sau uscat nu trebuie exfoliat mai mult de o data pe saptamana. Tenul normal si uleios dar fara acnee poate fi exfoliat de pana la 3 ori pe saptamana. Alternati tipurile de exfoliant, pentru ca folosirea indelungata a exfoliantilor chimici creste sensibilitatea pielii, in special sensibilitatea la soare.

Citeste si:  Mai tanara cu 10 ani

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.