fbpx

Dezavantaleje unghiilor false

Please select a featured image for your post

Intr-un articol recent am vorbit despre diversele tipuri de unghii tehnice, si avantajele si dezavantajele pe care fiecare le prezinta. E adevarat ca toate femeile ajung la un moment dat sa isi doresca unghii false pentru ca sunt frumoase, lacul e impecabil, sunt pilite la milimetru si arata tot timpul ca si scoase din cutie. Atata timp ca nu ti-ai facut un obicei din aplicarea unghiilor false, e ok, insa daca obisnuiesti sa iti aplici foarte des unghii tehnice, indiferent de tipul lor, vei ajunge sa iti distrugi unghiile naturale si va trebuie sa astepti mult si bine pana la regenerarea lor. Care sunt de fapt dezavantajele unghiilor false? Pilirea excesiva a unghiei naturale. Unghiile false pot fi aplicate prin doua metode: fie este vorba de o unghie asemenatoare unghiei naturale si care este lipita pe aceasta cu ajutorul unui adeziv special si apoi i se da forma dorita prin pilire, asa cum se procedeaza cu unghiile false din acril, fie este vorba de aplicarea pe unghia naturala a unei matrite si contruirea efectiva a unghiei false prin combinarea de pudra si lichid special, cum este in cazul unghiilor false din gel.
Indiferent de metoda aleasa pentru aplicare, aplicarea nu este posibila daca unghia naturala nu este foarte bine pilita inainte, astfel incat aderenta unghiei false sa fie cat mai buna. Pilirea unghiei naturale nu face decat sa o subtieze, aceasta devenind mult mai fragila. In plus, cu cat straturile superioare ale unghiei sunt indepartate, substantele chimie din unghia falsa sau diversii adezivi speciali patrund mult mai adanc in unghie naturala si o distrug.
Citeste si:  Efect de "gene false"
Folosirea unor tehnici si substante daunatoare unghiei naturale. Daca unele saloane folosesc metode delicate pentru pilirea unghiei naturale, alte saloane obisnuiesc sa pileasca unghia foarte adanc, astafel incat din unghia naturala nu ramane decat o pojgita foarte subtire. O tehnica extrem de daunatoare unghiei naturale este slefuirea acesteia cu pile metalice si electrice, procedee foarte brutale.
Citeste si:  Masti faciale cu abur
Nu intelegi de ce? Motivul este foarte simplu: cu cat nghia este pilita mai tare cu atat va fi mai greu ca unghia naturala sa se regenereze, astfel ca persoanele devin dependente de aplicarea unghiilor false. Cu cat procedurile de pilire si aplicarea de adezive foarte puternice se repeta in timp, cu atat este mai greu pentru ughia naturala sa se recupereze. Substantele chimice folosite pentru aderarea unghiei false sau pentru constructia acesteia patrund si sub cuticule, astfel ca este afectata si partea unghiei care urmeaza sa creasca. Unghiile false dauneaza si pielii? Iata un alt dezavantaj al unghiilor false – nu doar unghia naturala este afectata, ci si pielea din jurul unghiei, care este afectata de rasina acrilica. In plus, daca ai pielea foarte sensibila, poti dezvolta alergii la acril, astfel ca nu doar pielea din jurul unghiei poate fi afectata, ci si alte zone ale pielii care intra in contract cu unghiile false. Aceste alergii sunt insa foarte rare.
Citeste si:  Beneficiile protectiei solare
Stii cum ramane unghia dupa ce ai folosit o acetona prea puternica? Galbuie, fara luciu, exfoliata? Astfel incat simti imediat nevoia de a aplica un nou strat de lac de unghii? Daca o simpla acetona are astfel de efecte, inchipuie-ti ce efecte au sbstantele din unghia falsa? Daca inca nu te-ai convins, te vei convinge cu siguranta dupa ce vei indeparta pentru prima data unghiile false. Unghia ta naturala va fi atat de afectata, incat iti vei dori sa aplici imediat alte unghii false si uite asa se creeaza un cerc vicios din care e foarte greu de evadat.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.