Dictionarul produselor pentru par II

Please select a featured image for your post

Una dintre cele mai frecvente greseli pe care le facem atunci cand vine vorba de ingrijirea parului este aceea ca folosim produse care nu sunt adecvate parului nostru, asa ca in loc sa ii oferim ingrijirea de care are nevoie, putem sa il detelioram mai mult. De asemenea, nu folositi mai mult de 2-3 produse de styling concomitent, pentru ca aprul va fi mult prea incarcat si chiar daca obtinem o coafura perfecta pe moment, a doua zi parul va avea nevoie de spalare. In plus, excesul de produse de ingrijire a parului duce la ingrasarea excesiva a acestuia si in timp, la deteliorarea lui. Pentru a folosi eficient produsele pentru par, trebuie sa le cunoastem pe fiecare in parte, incepand de la modul de utilizare, cantitatea care trebuie folosita si situatia in care se cer folosite.

Gelul de par este unul dintre cele mai folosite produse pentru styling, fiind preferat atat de femei cat si de barbati, pentru ajutorul nepretuit pe care il da in aranjarea parului. Gelul ofera o sustinere variata, in functie de nevoile individuale, care merge de la o sustinere light spre una foarte puternica. Gelul se poate aplica atat pe parul umed cat s pe parul uscat, pentru a creea �wet-look�, respectiv aspectul de par ud. Aplicat pe parul ud si apoi coafat in mod normal, gelul nu este vizibil, insa efectele sale fac o diferenta majora in modul de asezare al parului. Puteti folosi gelul pe parul de orice lungime, fiind unul fintre produsele care se aplica cel mai usor, este cel mai putin pretentios si rezista cel mai mult pe par.

Citeste si:  Cum tratam cuticulele uscate si aspre

Crema de par. Acest produs este mult mai vascoas decat gelul de par si fixeaza destul de bine parul, insa ar trebui folosit mai rar, pentru ca e nevoie de spalare intensiva pentru a-l indeparta. Crema de par variaza ca si consistenta de la un lichid vascos si pana la un balsam solid, oferind o fixare usoara, pana la medie. Crema poate fi folosita pentru orice lungime de par datorita faptului ca nu incarca parul ci il lasa maleabil, nu se usuca foarte repede, oferindu-ti astfel destul timp pentru a-l coafa asa cum doresti.
Pomada este foarte groasa, asemeni unui gel solid si este folosite pentru a fixa suvitele de par, in special la parul scurt sau la breton, adagand un plus de stralucire si un look umed. Pomada nu este indicata parului foarte subtire si pentru ca nu se usuca, nu va da niciodata o fixare foarte puternica. Pomada este de altfel unul dintre primele produse pentru styling care au fost folosite si de catre barbati, pentru frizura tipica din anii 20, cand barbatii aveau parul de lungime medie, pieptanat peste cap si fixat cu pomada, pentru o wet look stralucitor.

Citeste si:  Respiratie urat mirositoare

Ceara. Ceara este un produs folosit in general de persoanele cu parul scurt sau mediu, pentru o fixare puternica dar si pentru a oferi un plus de stralucire parului, indiferent ca este aplicata pe parul ud sau uscat. Ceara se aplica pe toata lungimea firului de par, fara a fi nevoie de uscarea ulterioara a parului.

Pasta pentru par este produsul care ofera cea mai puternica fixare, fiind ideal atat pentru femeile cat si pentru barbatii cu par scurt, care au coafuri de genul mohawk, respectiv creasta sau coafurile cu tepi. Ceara si pasta trebuie aplicate in cantitati mici, incalzind produsul intre degete inainte de a-l aplica, pentru a deveni maleabil. Aplicati produsul cald pe par si modelati parul in forma dorita, pana cand ceara sau pasta se racesc. In acel moment, parul ramane in forma dorita. Pasta pentru par nu va lasa prea mult timp pentru styling dupa aplicare.

Citeste si:  Tunsorile anului 2010

Sprayul fixativ este de departe cel mai cunoscut produs pentru coafarea parului, fiind cel care ajuta coafura sa ramana pe pozitii, indiferent de conditiile in care ne aflam. La fel ca si spuma de par, fixativul are o scala de putere, variind de la mentinere usoara si pana la mentiere puternica. Fixativul este de fapt un lichid lipicios, pe care il pulverizam pe par, pe intreaga coafura sau numai la radacina pentru a obtine volum si care prin uscare formeaza o panza subtire deasupra parului. Fixativul poate lasa parul maleabil sau dimpotriva, rigid.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.