Dieta Dukan si cele patru etape pentru un corp perfect

Ca de obicei, de Sarbatori, sunt putini cei care nu vor exagera cu mancarea. Nu este nevoie sa ajungem la spital ca sa punem cateva kilograme in plus, dar chiar si asa, este suficient sa nu ne simtim bine in pielea noastra. Dieta Dukan ne poate ajuta sa ne recapatam increderea in noi, daca vom avea rabdare sa urmam pas cu pas cele patru etape esentiale incluse.

Prima faza a acestei diete dureaza noua zile si reprezinta totodata „crucea” cea mai grea dintre cele pe care le avem de purtat in dieta Dukan. Si asta pentru ca este bazata strict pe proteine si nimic altceva. Carnea este de baza, insa carnea se va consuma doar fiarta, pe gratar sau la abur. Pentru vegetarieni, se recomanda lintea, ciupercile, humusul , mazarea, iar cei ovovegetarieni sunt si mai norocosi, lactatele fiind bogate in proteine. De asemenea, se vor bea obligatoriu minim 1,5 litri de apa / zilnic. Singura exceptie si recomanadare totodata pe care o puteti face este la micul dejun cand puteti combina laptele cu doua linguri de fulgi de ovaz.

Citeste si:  NESCAFE aduce consumatorilor promotia "Scoate-ti banii de la automatul NESCAFE!”

In cea de-a doua etapa se vor alterna zilele de proteine si cele de proteine plus legume. Micul dejun ramane acelasi, iar legumele se vor introduce treptat, cate una-doua la mesa, in zilele in care aveti voie. Aceasta etapa dureaza cinci zile.

Etapa a treia sau etapa de consolidare, reprezinta noutatea dietei Dukan fata de alte diete, si asta pentru ca ajuta evitarea recupererii kilogramelor pierdute. In primele cinci zile se vor introduce treptat, fructele si cerealele. De asemenea, se pot consuma si cartofi, morcovi sau orez, contraindicate in faza a doua a etapei. Va ramane insa stabilita o zi pe saptamana in care se vor consuma ca in prima etapa, numai proteine.

Citeste si:  Sfaturi de primavara de la make-up artisti

Ultima etapa a dietei Dukan este simpla: pastrati acea zi din saptamana pe baza de proteine. Puteti introduce si dulciuri in alimentatia voastra, insa o zi, una singura, pe saptamana abtineti-va de la glucide si lipide.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.