Dieta antica Yin-Yang de dupa sarbatori

Chinezii nu au inventat dieta Yin-Yang ca s-o tina in mod special dupa zile marcate de festinuri. Oameni priceputi in probleme de nutritie de pe alte continente, cum ar fi al nostru, au gasit-o insa recomandabila in aceasta situatie, pe motiv ca nu face o trecere brusca de la ghiftuire la infometare. Dieta trebuie tinuta doua luni si promite ca, respectata riguros, te face sa pierzi cam 2 kilograme pe saptamana. E destul de permisiva, in jumatate din durata ei putand sa mananci carne. Nu va speriati, vine ea din China, dar nu propune carne de caine si nici de maimuta.

Cu filozofia orientala sunt intesate biblioteci intregi, noi incercam doar in cateva randuri sa aducem o lamurire esentiala. Conceptul Yin-Yang reprezinta, din vremuri stravechi, in intelepciunea chinezeasca, interactiunea tuturor lucrurilor si fenomenelor din natura si sta la temelia stiintelor naturale, indeosebi a medicinei.Yin nu poate exista fara Yang, dupa cum nu e noapte fara zi sau, vorbind de perpetuarea speciei umane, barbatul nu inseamna nimic fara femeie. Energia neagra, Yin, e una intunecata, pasiva, slaba si rece, pe cand cea alba, Yang, e expansiva, puternica, stralucitoare si calda. Cele doua energii se misca mereu una catre alta si sunt cauza a tot ce se intampla pe planeta asta. Bolile si alte afectiuni trupesti sunt provocate de dezechilibrul care survine intre Yin si Yang. Echilibrul il putem restabili inclusiv prin alimentatie. Nu doar ca slabim, dar asiguram si echilibrul energetic al organelor interne.

Citeste si:  Sfaturi esentiale pentru buze mai voluminoase (video)

Trei zile mancam Yin, trei zile Yang

Tinerea acestei diete nu-i o treaba foarte complicata: trebuie sa consumam alimente Yin 3 zile la rand, dupa care, tot 3 zile, alimente Yang. Sa avem grija sa le tinem sirul. Nu-i obligatoriu sa respectam dieta doua luni de zile, poate ca da rezultate multumitoare pentru noi dupa o luna sau trei saptamani. Asadar, sa vedem grupele de alimente.

Citeste si:  Apa termala

Alimentele Yin pe care le consumam intr-o zi si cantitatatea lor: 300-400 g de pui, vita sau peste, preparate ca la orice dieta: la gratar, fierte sau la cuptor. In fiecare zi, un fel de carne, unul singur. Nu conteaza ordinea. In afara de carne, mai mancam zilnic: un ou fiert, 300 g iaurt si 300 g branza de vaci.

Citeste si:  Accesorii pentru coafuri de plaja

Alimentele Yang dintr-o zi: 600 g legume, cu multiple moduri de preparare: salata, supa, ciorba, ghiveci, coapte la cuptor. Le putem consuma cu ulei de masline, bors sau otet. Apoi, 200-300 g fructe prospete, mai putin struguri si pere, 500 ml suc de rosii sau suc natural de fructe, 100 g paine graham sau 200 g fulgi de porumb.

Atat in zilele Yin, cat si in cele Yang, un ceai fierbinte dupa fiecare dintre cele trei mese e obligatoriu. Consumam zilnic cel putin 2 litri de ceai si apa. Dupa ora opt seara nu mai mancam nimic, doar consumam lichidele de care vorbeam.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.