fbpx

Dieta celor doi S: supe si salate

Continuam cu dietele, poate gasiti ceva sa va imbie din ce va propunem. Ca si cu meniul unui restaurant: nimeni nu incearca tot din ce i se arata in lista. Cura aceasta tine zece zile si are o eficienta dovedita. Dupa ce incheiem perioada cu pricina, pierderile in volum sunt vizibile. Ca sa nu recastigam ce-am pierdut, vom continua cu o alimentatie mai permisiva decat in dieta prezentata, dar mai restrictiva decat aceea care a propulsat Romania pe un loc fruntas in clasamentul obezitatii europene.

Avem de luat cinci mese pe zi: trei principale si, intre ele, doua gustari. Chiar si fara sa ne fie foame le luam; prevenim astfel aparitia intempestiva a foamei la un moment dat, pastrand concentratia normala de glucoza in sange. La pranz e obligatorie o supa, la doua dintre mesele principale cate o salata. Nu e un meniu pentru vegetarieni, avem voie si oua, lactate degresate, carne si peste de apa sarata.

Citeste si:  Lectii esentiale de machiaj

Cum trebuie sa fie supa? Vegetala si naturala, adica fara vegete la plic si alte cuburi. Si cu sare fara iod – nu prea multa. Facem supa sau supa-crema din conopida, broccoli, cartofi, ceapa, morcovi, sfecla rosie, linte, ciuperci. Din varza, spanac, loboda, salata… Vreme de zece zile, putem fara probleme sa incercam legumele fara sa le repetam. Un soi de legume la o supa, doua sau mai multe, cate poftim. Ii imbogatim gustul cu ierburi aromatice: patrunjel, oregano, rozmarin, dupa preferinta. Daca o vrem cu paste, le vom alege pe cele de secara. Supa e primul fel de mancare al pranzului.

Salata poate sa contina:
– legume fierte: conopida, broccoli, mazare, porumb, telina, morcov, radacina de patrunjel, cartofi;
– legume crude: ridichi, ceapa verde, salata, rosii, ardei grasi, castraveti, varza;
– muraturi: castraveti, varza;
– ou fiert
– mere
– o lingurita de maioneza, o lingurita de mustar, zeama de lamaie, o lingurita de ulei, o lingurita de mustar, putina sare fara iod, condimente.

Exemple de meniu al unei zile se pot da cu duiumul. Important e ca, de fiecare data – adica la micul dejun, masa de pranz si cina – jumatate din masa sa o constituie legumele, fierte sau crude. Pestele marin si carnea fara grasime le gatim fara sa le prajim in ulei si le mancam, in cantitate de 150 de grame, la masa de pranz. Un singur fel de carne! Mancam paine doar integrala sau de secara. Portiile de mancare sa fie mici. La prima gustare luam un fruct potrivit ca marime – fara banane si struguri. Portocalele, fructele de padure si merele sunt cele mai recomandate. La a doua gustare, un iaurt sau nuci, stafide, biscuiti de regim.

Trebuie sa bem multa apa, cel putin 1,5 litri pe zi. O vom bea la intervale regulate, chiar fara sa ne fie sete. Apa dezvolta metabolismul, arde caloriile mai usor. Luam apa minerala plata – daca vrem, cu lamaie. O putem inlocui cu ceaiuri de fructe neindulcite.

Citeste si:  Corectarea imperfectiunilor fetei (video)

Avantajul acestei diete e ca ii asigura organismului o detoxifiere in ritm vioi. Organismul isi extrage toate substantele nutritive care ii trebuie. In mod special, antioxidantii contribuie la cresterea energiei, a tonusului.

Cura cu supe si salate te face sa slabesti fara sa resimti efectul de balonare. Revenind insa la alimentatia de dinainte, abia atunci s-ar putea acesta face simtit. De aceea, vreme de doua saptamani de la finalizarea curei, vom imbogati meniul mai sus prezentat cu o singura masa care sa ne desfete. La pranz sau la cina (cina insemnand ora 19 cel tarziu) mancam si alimente din afara celor de pana acum. Ciorba de burta sau din ce fel de carne avem chef, un carnat, o branza sarata. Evident, garniturile de legume sau salatele sunt binevenite in meniul carnivor.

Un comentariu
  1. O dieta nu se tine doar cu salate si supe, doar daca vreti sa va ingrasati dupa aceea foarte repede. Personal recomand consultul unui medic nutritionist.

    <a href=\”http://fitoteca.ro\”>www.fitoteca.ro</a>

Lasă un răspuns la Ionut Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.