Dieta daneaza si riscurile la care te supui

Cand ne hotaram sa tinem o dieta trebuie sa tinem cont de doua aspecte: o dieta ne poate schimba brusc metabolismul, iar aceasta schimbare poate dura pana la doi ani. De asemenea, trebuie sa avem mare grija daca suferim de boli cronice, pentru ca o dieta slabeste metabolismul si poate agrava situatia.
Dieta daneza este una destul de dura. Pentru ca dureaza 13 zile si garanteaza pierderea unui numar considerabil de kiligrame – de la sapte, la douazeci – este lesne de dedus faptul ca, un acord al unui medic nutritionist, in prealabil, este recomandat. Dar sa intelegem mai multe dintre riscurile la care ne supunem urmand dieta daneaza, trasand totodata si cateva reguli esentiale pentru mentinerea unei stari de sanatate adecvate:

Citeste si:  Impletituri de vara in 3 pasi

1. Organismul poate suferi transformari bruste si radicale ale metabolismului, deci fa-ti analizele inainte de a te apuca de dieta daneza.

2. Dieta daneza nu se repeta in acelasi an. Fiind o dieta dura, ai grija la excesele pe care le faci dupa terminarea ei, pentru a nu experimenta efectul yo-yo, adica revenirea la greutatea initiala intr-un timp record. Si asta pentru ca dieta de tip danez se tine o singura data pe an.

Citeste si:  Sfaturi pentru o dieta reusita

3. Daca nu ai reusit sa dai inlaturi de kilograme dorit, nu continua dieta dupa 13 zile! Nu insemna altceva decat ca aceasta dieta nu este potrivita pentru tine si, inainte de a incepe alta, incearca sa-ti faci analizele pentru a fi sigura ca nu ai probleme de alta natura.

4. Daca din contra, ai slabit brusc prea mult, intrerupe dieta mai devreme. La fel ca in cazul de mai sus, dieta daneza nu este recomandata in cazul tau.

Citeste si:  3 pasi pentru picioare perfecte

5. Daca te-ai hotarat sa tii dieta daneza , evita alcoolul, pentru ca nu isi va face efectul in caz contrar.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.