Dieta de primavara pe baza de capsune

Vremea s-a incalzit simtitor. Primavara este aproape spre sfarsite, iar vara sta sa bata la usa. Vine vremea hainelor transparente, a fustelor scurte si a costumului de baie! Cat de mult ne temem de el? Suntem pregatite sa il imbracam?

Daca tu nu te simti pregatita, atunci nu mai pierde vremea si profita din plin de alimentele pe care ti le ofera aceasta primavara. Consuma multe legume proaspete, in special din cele verzi si fructe din cele mai variate. De exemplu, ciresele au 38 de calorii la suta de grame, in timp ce capsunele au numai 26.

Prin urmare, elimina din alimentatia ta carnea grasa, in special cea de porc, mezelurile, cartofii prajiti, tocaturile (in special porc gras si vita grasa), orice fel de prajeli, branzeturile grase cum ar fi smantana, pastele fainoase, foietajele, painea alba, dar de asemenea si nucile, alunele, migdalele, semintele si fisticul in cantitati foarte mari.

Incearca sa bei multe lichide cum ar fi sucurile de fructe naturale, preparate in casa, dar si ceaiurile atat de benefice pentru calitatile lor detoxifiante. Nu uita de cei 2,5 l de apa pe zi in care poti stoarce zeama de lamaie. Daca nu poti sa bei acest amestec simplu, adauga o lingurita de miere neindulcita artificial. Renunta totodata si la alcool.

Mizeaza pe salate, asta inseamna ca pe parcursul unei zile trebuie sa iti portionezi hrana in 5-6 mese. Atentie insa! Sigur ca vei manca de cinci ori numai carne prajita, oua sau cartofi. De asemenea, nu vei consuma dulciuri, chips-uri sau alte minunatii de genul acesta. Mananca la fiecare masa salate, dintre cele mai asortate. Adauga in compozitia lor rosii, castraveti, salata verde, ridichi, ceapa, usturoi. Pe langa acestea, daca vrei sa dai putina savoare mancarii tale, poti adauga seminte de floarea soarelui, de pin sau susan. Poti prepara, de asemenea, si un dresing din iaurt degresat amestecat cu condimente naturale, piper si sare, dar nu in exces. Ai face bine sa te aprovizionezi cu legume exact de pe taraba din piata, de la tarani.

Citeste si:  Buze atragatoare (video)

Pentru a diversifica un pic hrana, poti incerca si salatele de radacinoase: telina, morcov, sfecla, pastarnac, pe care le poti acri cu zeama de lamaie. Pentru un plus de gust, poti adauga si mar. Toate aceste salate pe langa faptul ca iti asigura intreg necesarul de vitamine si minerale, sunt si foarte gustoase. Poti fi consumate simple sau ca garnitura pentru un alt fel de mancare cum ar fi pieptul de pui la gratar sau pestele. Fructele trebuie consumate cu cel putin o jumatate de ora inaintea mesei, nu dupa. Asta datorita faptului ca ele fermenteaza mult mai repede decat restul alimentelor. Te asiguram ca variante exista! Totul este sa vrei si sa ai vointa!

Mancare gatita? Majoritatea dintre noi stim ca in cadrul unui regim nu trebuie sa consumam mancare gatita datorita faptului ca aceasta contine in general grasimi, in compozitia ei intrand, de obicei, uleiul insa si legumele calite. Este adevarat ca trebuie sa renunti la grasimi, insa nu in totalitate. Asa cum probabil ai mai auzit, exista si grasimi bune. Acestea se gasesc, de exemplu, in peste, cum ar fi somonul. Ele sunt o sursa importanta de acizi grasi Omega 3 si Omega 6, acizi esentiali pentru buna functionare a organismului nostru. De asemenea, daca nu te poti dezlipi de mancarurile gatite, incearca dintre cele mai usoare: tocanita de dovlecei, mancare de praz, ghiveci de legume. Un truc este acela de a adauga ulei la sfarsitul mancarii. Uleiul procesat la temperaturi inalte este nociv. De asemenea, renunta sa mai calesti legumele. Mai degraba fierbe-le sau trage-le prin tigaia cu aburi.

Citeste si:  Ramona Badescu - despre secrete de frumusete

Dieta cu capsune

Luni

Mic dejun: 2 felii de paine integrala cu branza de vaci, 1 pahar de suc de fructe de sezon.
Pranz: supa-crema de sparanghel, orez cu legume, un bol de capsune.
Cina: dovlecei fierti cu o lingurita de ulei de masline, piept de pui la gratar.

Marti

Mic dejun: orez cu lapte si fructe coapte.
Pranz: supa minestrone, salata de fasole verde, morcovi cu ulei de masline, fructe de sezon.
Cina: 100 grame de peste slab la gratar cu garnitura de legume, un bol de cirese.

Miercuri

Mic dejun: lapte degresat cu cereale si un pahar de suc de fructe.
Pranz: piure de spanac cu orez, cartofi copti si fructe.
Cina: salata mixta cu zeama de lamaie si unei de masline, fructe proaspete, capsune.

Joi

Mic dejun: un ou fiert, o felie de paine integrala si fructe(capsune).
Pranz: supa-crema de legume, orez integral cu broccoli.
Cina: salata mixta cu branza feta si paine integrala prajita.

Citeste si:  7 obiceiuri care nu te ajuta deloc sa slabesti

Vineri

Mic dejun: ceai de fructe, paine graham si marmelada.
Pranz: gratar de piept de pui cu piure de legume, paine graham, fructe de sezon.
Vineri: tocanita de legume cu orez si ulei de masline, un bol de capsune.

Sambata

Mic dejun: lapte degresat cu cereale, fructe ( capsune).
Pranz: piure de dovlecei cu carne fiarta de pui, un bol de cirese.
Cina: salata mixta cu orez si pui, fructe de sezon.

Duminica

Mic dejun: cereale cu lapte, 1 pahar cu suc de fructe.
Pranz: piure de legume cu carne de vita, fructe de sezon.
Cina: paste cu legume si ulei de masline, un bol de capsune.

Cum preparam supa Minestone?

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

130 gr de fasole verde
2 morcovi
1 ceapa
2 catei de usturoi
100 gr telina
100 gr praz
1 rosie
1 legatura de busuioc
1 lingura de ulei de masline
50 gr taitei de casa
sare
500 ml apa

Peparare: spala urmatoarele legume: ceapa, usturoiul, radacina de telina. Apoi curata-le! Spala apoi fasolea verde, rosia si prazul. Taie fasolea verde, morcovii, telina si usturoiul in bucati mici. Apoi marunteste si ceapa.

Pune uleiul intr-o tigaie, adauga legumele si caleste-le putin. Adauga apoi apa, condimentele precum sarea si piperul si lasa la fiert 20 de minute.

Cu 5 minute inainte sa fie gata, adauga taiteii, prazul feliat si rosia taiata cubulete. La sfarsit adauga busuioc!

Pofta buna si poftiti la slabit!


7 Comentarii
  1. dovlecei fierti cu o lingurita de ulei de masline,
    salata de fasole verde,
    orez integral cu broccoli.
    piure de dovlecei
    marmelada

    nu stiu de ce dar mi s-au strepezit dintii.
    ba stiu… e de la dovlecei si brocoli … un cosmar… chiar m-am chinuit cu ele ani de zile, fiasco total. (nu pt slabire ci dezintoxicare)

  2. Mie imi plac si dovleceii si broccoli. Bine, nu goi, dar imi plac. Iar piureul cred ca e super bun. O sa incerc. De obicei, imi faceam o salata cu maioneza si usturoi. De fapt, arata ca o pasta pe care o intindeam pe feliute subtiri de paine prajita.

Lasă un răspuns la Andante Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.