Efectele soarelui asupra parului

Please select a featured image for your post

Popularitatea produselor care contin factor UV a crescut din ce in ce mai mult in ultimul deceniu, filtrul UV fiind folosit nu numai la cremele pentru plaja, ci si in cremele de zi, produsele pentru ingijirea parului sau produsele de machiaj. Toate acestea sunt semne ca am devenit mult mai constienti de efectele negative pe care razele soarelui le pot avea asupra noastra. In ceea ce priveste efectele razelor Uv asupra parului, acestea sunt inca tratate cu superficialitate, desi nu ar trebui sa fie asa. Statul excesiv la soare nu este deloc benefic asupra parului, mai ales daca acesta este deja afectat de vopsire, coafoare excesiva, decolorare etc.

Expunerea parului la soare. Asa cum spuneam mai sus, soarele nu ajuta deloc la frumusetea parului noastru. In urma expunerii indelungate la soare, parul se decoloreaza, devine mult mai uscat si mai fragil, se rupe mult mai repede. Este bine de stiut, de asemenea, ca efectele produse de soare asupra parului sunt ireversibile pentru ca razele UV rup lanturile de proteine si amino-acizi din interiorul firului e par. Asadar, numai foarfeca si frizerul va pot reda frumusetea parului. In timp, parul devine tot mai slab si mai casabil, efectul final fiind deshidratarea parului. Nivelul de radiatii este inofensiv in fata parului sanatos, in special in cazul parului inchis la culoare, insa parul care este deja deteliorat, este foarte susceptibil la actiunea razelor soarelui.

Citeste si:  Cum ne imbracam in stilul anilor 80?
Expunerea parului in solar. Expunerea la soare este putin diferita fata de expunerea parului in solar. In primul rand pentru ca pe duarat verii, oamenii stau destul de mult la soare, astfel incat atat parul cat si pielea devin mult mai uscate datorita expunerii indelungate la soare si se detelioreaza mult mai repede. Soarele este sursa diverselor tipuri de radiatii, deoarece lungimea razelor doarelui este diferita.

Citeste si:  Fa miscare
In cazul solarului insa, expunerea la razele UV este controlata atat din punct de vedere al timpului cat si al intensitatii radiatiilor. In plus, spre deosebire de razele soarelui care nu pot fi controlate din nici un punct de vedere, tuburile solarului si intregul echipament sunt verificate la sange pentru a avea autorizatia de functionare. In concluzie, expunerea naturala la soare este mai daunatoare asupra parului decat expunerea in solar.
Protejarea parului. Daca am invatat in timp ca trebuie sa ne protejam pielea inainte, in timpul si dupa expunerea la soare, trebuie ca si protejeara parului de actiunea nociva a soarelui sa devina un obicei. Folositi o crema pentru protecta parului, cu factor UV ridicat, pe care sa o aplicati pe toata lungimea firului de par inainte de a pleca la plaja. Produsul trebuie sa aiba dubla actiunea, atat de hidratare, cat si de protectie. Pe cat posibil, nu tineti capul descoperit, ci prindeti parul in coc si folositi o sapca sau o palarie pentru soare. Palaria protejeaza nu doar firul de par ci si foliculul.

Citeste si:  Arome speciale pentru Valentine’s Day

Daca urmeaza sa plecati in vacanta sau locuiti intr-o zona foarte insorita, faceti de cel putin doua ori pe saptamana un masaj al scalpului si parului folosind ulei de susan, pentru ca acesta contine factos SPF natural. Pe langa faptul ca ofera o protectie serioasa parului, ii ofera si hidratare in profunzime. Daca nu vrei sa folosesti tratamentele naturale, foloseste cu incredre produse speciale pentru ingrijirea parului, din gamele Nivea, Wella, Garnier etc.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.