Epilare definitiva prin IPL

Please select a featured image for your post

Hai sa recunoastem ca aceasta e una dintre dorintele secrete ale fiecarei femei: sa nu mai trebuiasca sa se epileze niciodata, iar pielea sa ii ramana fina si azi si maine si peste un an. Epilarea definitiva prin IPL – Intensed Pulsed Light – Lumina Intensa Pulsata este una dintre cele mai eficiente metode la momentul actual pentru a epila definitiv parul nedorit. Ce inseamna IPL? „Lumina” se refera la lumina alba, perceputa liber de ochiul uman, „intensa” pentru ca are o energie foarte inalta si „pulsata” pentru ca lumina este emisa prin pulsuri, respectiv prin alternanta on/off a aparatului de epilat. IPL are un spectru larg, cuprins intre 570 si 1200 nm, dar intensitatea difera atat de la aparat la aparat cat si de la o persoana la alta. In functie de intensitatea pilozitatii si de grosimea firului de par, intensitatea luminii trebuie adaptata astfel incat sa distruga firul de par producat leziuni minime sau deloc tesuturilor invecinate. In unele cazuri, in special cand pielea este mai sensibila sau pilozitatea mai abundenta, pot aparea mici leziuni ale pielii asemanatoare arsurilor solare sau besicute care insa vor trece in scurt timp. Aceste reactii sunt valabile in primul rand in cazul barbatilor, care au firul de par mai gros si cu radacina mai puternica.
Citeste si:  Cum sa ai un ten perfect (video)
Cum actioneaza IPL pentru epilarea definitiva? Raza de lumina este ghidata pe zona tinta pentru epliare printr-un instrument de mana, care tinteste materia inchisa la culoare, respectiv melanina firului de par. Lumina Intensa Pulsata ataca foliculul firului de par, provocandu-i leziuni termice, dar in acelasi timp protejand tesuturile din jurul sau. Este foarte important ca intensitatea razei de lumina sa fie in concordanta cu cerintele zonei care trebuie epilate, mentinandu-se intensitatea la limita superioara suportata astfel incat epilarea sa fie eficienta.
Lumina traverseaza tesututile pielii pana cand ajunge la radacina firului de par. In bulb este concentrata melanina intr-o cantitate mult mai mare decat cea din restului firului de par. La contactul cu melanina, lumina este transformata in energie calda
Citeste si:  Pregateste-te inainte sa tii o dieta
Cand lumina loveste melanina inchisa la culoare, este transformata in energie calda, astfel ca bulbul si firul de par sunt eliminate aproape instant. Caldura actioneaza si asupra foliculelor de par la nivel celular, impiedicand formarea unor noi fire de par, ceea ce face din epilarea cu IPL una definitiva. Durata sedintelor de epilare definitiva Nu exista un numar fix general de sedinte ce trebuiesc efectuate pentru realizarea epilarii definitive intr-o anumita zona, deoarece numarul acestora si durata lor sunt influentate de o serie de factori cum ar fi zona corpului in care se face epilarea, gradul de pilozitate si intensitatea acestuia, pigmentul pielii si al firului de par.
Citeste si:  Avocado, sursa de vitamine
La majoritatea centrelor de infrumusetare care fac epilare definitiva cu IPL veti beneficia de consultanta in acest sens si in functie de variabilele enuntate mai sus, vi se va spune de cate sedinte aveti nevoie si care va fi durata lor. O astfel de sedinta poate dura intre cateva minute si o ora. In general, sunt necesare intre 3 si 6 sedinte pentru obtinerea unui grad de epilare cat mai apropiat de cel total, insa in cazul unor epilari gen parul facial la barbati, este greu de prezis exact un numar de sedinte. Motivul e lesne de inteles, cred, pentru toata lumea.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.