Epilarea definitiva, o solutie?

Haideti sa n-o mai dam cotita: fiecare avem cate un fix al nostru. Ca punem accentul pe sprancene, sau pe greutatea noastra, sau pe nuanta parului, pe unghiile french, avem, fiecare, cate o preocupare care ne ocupa mai mult timp decat ne-am dori. Insa toate, fara exceptie, ne intalnim in punctul in care visam la disparitia parului de pe corpul nostru. Definitiv si iremediabil. Sa scapam de programarile la cosmetica, fie vara, fie iarna, de asteptarea aceea frustranta pana cand firul poate fi smuls. Si chiar si daca nu sunteti adeptele epilarii cu ceara, crema depilatoare sau deja banalul aparat, reprezinta, indiscutabil, o povara.

Citeste si:  Machiaj pentru ochi migdalati a la Penelope Cruz (video)

Toate argumentele prezentate au dus probabil la aparitia si diversificarea metodelor de epilare definitiva . Am ales, asadar, sa prezint trei dintre cele mai intalnite si sigure modalitati de epilare definitiva.

Epilarea definitiva cu laser. Probabil cea mai prietenoasa metoda, daca este sa facem un raport final calitate-pret. La baza acestei proceduri sta principiul selectiv al fototermolizei, laserul atacand direct pigmentul firului de par pe care il distruge fara a afecta epiderma. De retinut insa faptul ca nu are puteri miraculoase si in cazul firului de par blond, ba mai mult, sunt intalnite si complicatii cum ar fi cicatricile. Asa ca mare grija daca aveti un fir prea deschis la culoare.

Citeste si:  Supla intr-o clipa

Epilarea definitiva cu IPL-ul. Ca si in cazul laserului, blondele nu sunt prea norocoase nici in privinta metodei de fototermoliza. IPL, adica lumina intens pulsatila, este cea mai eficienta metoda de epilare definitiva , insa atentie mare, si costurile sunt pe masura.

A treia modalitate de epilare definitiva este electroliza. Spre deosebire de cele prezentate mai sus, electroliza este si dureroasa, la baza ei stand un ac prin care trece curent electric de intensitate slaba, la radacina firului de par. Procedura este mult mai anevoioasa, pentru ca poate fi aplicata doar pe suprafete foarte mici. Totusi, daca suportati durerea, aceasta este metoda cea mai sigura de a scapa de firele de par nedorite.

Citeste si:  5 masti simple home-made cu efecte uimitoare

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.