Epilarea permanenta cu laser

Please select a featured image for your post

Epilarea nu mai e de mult un moft, ci o parte esentiala a ritualului de frumusete feminin. Unele femei aleg epilarea idn motive e igiena, in special in lunile calde de vara, pentru altele este numai o chestiune de look, insa un lucru e cert: nu exista femei care sa nu se fi epilat macar o data in viata. Tocmai pentru ca femeile si mai nou si barbatii sunt interesati de epilat, metodele sunt din ce in ce mai variate: epilare cu ceara calda sau rece, cu ceara de unica folosinta, cu lama sau aparatul de ras, cu crema depilatoare sau cu aparatul de epilat, cu penseta sau penseta electrica.

De ce epilarea cu laser? Aceste metode, fie ca sunt dureroase sau mai putin dureroase, ofera o epilare de scurta durata. Fie ca e vorba de cateva zile sau saptamani, este clar ca parul indepartat va creste inapoi. Desi unele femei sunt multumite de aceste metode pentru ca le ofera epilare rapida si ieftina, alte prefera epilarea definitiva, cu laser. Chiar daca e mai costisitoare, ofera efecte de durata, in special pentru persoanele active, care nu au timp pentru epilare sau au nevoie de epilare constanta. Nu este un numar prestabilit de sedinte de care veti avea nevoie pentru a scapa de tot parul, este insa important de stiut ca e nevoie de mininim 5-6 sedinte, la 3 saptamani distanta, pentru a putea actiona si asupra foliculilor aflati in stare inactiva, respectiv o �hiberbare�.

Citeste si:  Demachiaza-te in fiecare zi

Cum functioneaza epilarea cu laser? Principiul de baza pe care functioneaza epilarea cu laser este acela al inducerii caldurii pentru distrugerea foliculului de par. Fascicole de lumina penetreaza pielea si sunt absorbite de melanina din pigmentul firului de par. Astfel, se genereaza o caldura locala, care distruge foliculul, acesta nemaifiind capabil de a produce un nou fir de par. Exista diverse metode pentru epilarea definitiva, in functie de timpul de laser si metoda folosita: IPL (Intense Pulsed Light), Diode, Alexandrit sau YAG.

Tipul de piele si epilarea definitiva. In functie de tipul de piele respectiv coloritul ei, epilarea cu lasert poate fi mai ult sau mai putin eficienta. De aceea, cele mai bune rezultate se obtin in cazul persoanelor cu o piele deschisa la culoare si un fir de par mai inchis, cum este cazul brunetelor naturale, pentru ca parul inchis absoarme mai repede lumina, iar pielea deschisa la culoare faciliteaza drumul laserului spre firul de par. Cand pielea este mai inchisa la culoare sau firul de par este foarte deschis, lumina laserului este absorbita in mod egal de catre piele si firul de par, astfel ca laserul nu actioneaza la fel de intens asupra foliculului.

Citeste si:  Ce produse de ingrijire sa aleg

Clasificarea Fitzpatrick a tipurilor de ten ne ofera cel mai bun ghid pentru epilarea cu laser si nu numai. Tipul caucazian sau european (tipul Fitzpatrick I,II,III) se preteaza laserului Diode, Alexandrit si Ruby; tipul Est Asiatic sau American Indian (tipul IV) � laser Diode; tipul meditereanean, hispanic sau afro-american (tipul Fitzpatrick V) � laser YAG, iar pentru cei cu piele tip africana (tip Fitzpatrick VI) se preteaza laserul YAG.
Cum decurge tratamentul? Inainte de epilarea propriu-zisa, zona trebuie tunsa, astfel incat parul sa fie de cativa mm peste piele. Laserul se regleaza in functie de culoarea pielii si a intensitatii nuantei firului de par, grosimea si localizarea lui. Se folosesc ochelari de protectie pentru ochi si un gel pentru protejarea pielii, apoi se aplica raza de lumina in zona targetata, pentru cateva minute. In timp ce unele persoane nu resimt epilarea cu laser ca pe un proces dureros, in functie de nivelul personal de toleranta la durere, pentru altele poate fi un proces mai degraba neplacut decat dureros, resimtind mici intepaturi sau piscaturi. Umflaturile sau inrosirea locala sunt cele mai intalnite semne post-epilatorii, insa si acestea dispar in 12-24 de ore dupa sedinta de epilare. Va trebui sa folositi o crema speiala, pe care sa o aplicati zilnic in zona tratata

Citeste si:  Trucuri ca sa gatim usor fara sa tinem dieta

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.