Executarea unui machiaj

Please select a featured image for your post

Atat make-up artistul, cat si o persoana care vrea sa se machieze trebuie sa isi insuseasca anumite reguli pentru a aplica machiajul corect, dar si unele reguli legate de igiena si tinuta in timpul executiei machiajului. Persoana care se machiaza va incepe prin a-si asigura un spatiu in care isi va realiza machiajul, precum si ustensilele si produsele pe care le va folosi. Este recomandat de obicei un loc care sa beneficieze de o lumina naturala. Primul pas pentru executarea unui machiaj este curatirea fetei. Aceasta se curata bine cu o lotiune, crema demachianta sau gel spumant. Apoi cu un tampon demanchiant in lotiune tonica, tenul se sterge pentru a curata si ultimele urme de demachiant si pentru a regla Ph-ul pielii. La final se va aplica o crema sau lotiune hidratanta potrivita cu tipul de ten.
Al doilea pas al machiajului consta in aplicarea fondului de ten. Acesta va fi ales in functie de tipul de ten si se va aplica la lumina naturala. Pentru alegerea culorii potrivite va fi testat pe maxilar. Textura fondului de ten este foarte importanta de aceea acesta trebuie ales in functie de tipul de ten (fie gras, mixt, uscat sau imbatranit). La fel de important este si efectul care vrem sa il obtinem ( cu putere mare de acoperire, translucid).
Citeste si:  Bobul revine la moda. Vezi cum il poarta vedetele
Fondul de ten se va incalzi putin in palma, iar apoi cu ajutorul unor buretei speciali sau a unei pensule va fi intins uniform. Se va incepe cu fruntea, din centru spre tample, apoi obrajii, barbia, partea de deasupra buzei superioare si nasul.Se va estompa cu grija zona de insertie a parului, pe frunte, pe tample si pe linia maxilarului. Niciodata nu se va aplica fondul de ten direct din tub.
Citeste si:  Totul despre pastile de slabit
Urmatorul pas este aplicarea pudrei si a fardului de obraz. Pudra poate fi aplicata cu un buretel special sau cu o pensula mare pentru pudra, utilizata de obicei pentru a indeparta excesul de pudra. Fardul de obraz se aplica cu ajutorul unei pensule pentru fardul de obraz. In cazul in care fardul de obraz are o textura cremoasa el este aplicat cu mana si intins delicat cu degetele. Cu ajutorul unei pensule rotunjite sau a unui aplicator se va trece la urmatorul pas si anume cel al aplicarii fardulurilor de pleoape. Se va aplica pe toata pleoapaun fard deschis la culoare in nuante calde. Pentru o privire expresiva, se vor contura ochii si in partea mediana a pleoapelor cu un fard de culoare mai inchisa.
Citeste si:  Efect de "gene false"
Apoi se va aplica mascara pe genele superioare, cu o miscare in zig-zag pentru o acoperire mai buna. Cand vor fi bine uscate, se va aplica un al doilea strat pentru a le da volum.
Aplicarea rujului este ultimul pas in orice machiaj. El va fi aplicat pe buze cu ajutorul unei pensule subtiri, speciale. In functie de forma buzelor se va alege textura si culoarea rujului ce urmeaza a fi folosit. Pentru o fixare mai buna, se va folosi un spray fixator. Pulverizat de la o distanta de 25 cm, acesta va ajuta ca machiajul sa tina pe o perioada indelungata.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.