Extensiile pentru par – notiuni de baza

Please select a featured image for your post

Te-ai intrebat vreodata cum reusesc vedetele sa isi schimbe coafura, atat in ceea ce priveste lungimea cat si culoarea, in numai cateva zile? Nu e vorba de nicio magie, ci pur si simplu de aplicarea unor extensii pentru par. Initial, extensiile au fost create pentru a alungi parul sau a-i da volum, insa pe masura ca au devenit din ce in ce mai populare, extensiile au devenit disponibile pentru toata lumea, nu doar pentru vedete si se pot aplica in majoritatea saloanelor de coafura. Preturile au devenit tot mai accesibile, iar tehnicile de aplicare si calitatea extensiilor tot mai performante. Puteti alege acum intre diverse tipuri de extensii, inn ceea ce priveste nuanta, textura firului de par, culoarea, lungimea etc. astfel incat sa fie cat mai apropiate de culoarea si textura naturala a parului.

De ce apeleaza femeile la extensii? Multe femei conisdera ca o podoaba capilara mai lunga sau cu mai mult volum, le va face sa se simta mai sexy. Extensiile te ajuta sa iti schimbi culoarea parului, indiferent cat de radical, fara a fi nevoita sa folosesti substante chimice. In plus, iti e foarte usor sa experimentezi noi culori de par, noi tunsori sau coafari, fara a fi nevoita sa iti tunzi sau sa iti vopsesti parul tau natural. Dar poate cel mai important, aplicarea extensiilor ii ofera parului tau natural o pauza de la folosirea decolorantului, a produselor agresive pentru styling, a placii de par sau ondulatorului. Din aceste motive, dar si pentru ca extensiile au acum preturi rezonabile, tot mai multe femei apeleaza la extensii.

Citeste si:  Machiaj semipermanent (video)

Notiuni de baza despre extensii. Andreea, care tocmai si-a aplicat extensii la un salon cunoscut, ne explica de ce a facut asta: �mereu mi-am dorit un par foarte lung, insa am firul foarte subtire si cand depaseste lungimea umerilor, se incalceste ingrozitor. Mi-am dat seama ca numai folosid extensiile voi avea parul de lungimea pe care o doresc�. Insa extensiile nu se folosesc exclusiv pentru alungirea parului, ci si pentru a-i da volum. Puteti sa va pastrato vechea tunsoare si lungime a parului, adaugand insa cateva extensii in varful capaului, pentru un plus de volum. Folosind extensiile poti sa iti faci noi coafuri, pe care parul tau nu le-ar fi permis inainte. De exemplu, pentru un bob reusit, parul trebuie sa fie foarte des si cu volum natural. Un bob nu va arata niciodata bine pe un par moale si lipsit de volum, insa datorita extensiilor, orice tip de par devine perfect pentru bob.

Aplicarea extensiilor. Pentru ca extensiile sa se fixezee foarte bine si sa reziste cateva luni, parul tau natural trebuie sa fie de minim 6-7 cm. Extensiile se pot aplica si pe un par mai scurt, insa nu vor avea aceleasi rezultate spectaculoase si in plus, riscati sa fie foarte vizibile. Exista mai multe metode de aplicare a extensiilor, unele se impletesc in parul natural, altele se aplica pe baza de lipici sau se face o lipire la cald, iar pentru femeile care doresc extensii ocazionale, pe care sa la poarte la evenimente speciale, exista extensiile pe baza de clipsuri. Aceste extensii se folosesc in principal pentru a da volum parului atunci cand aveti nevoie de o coafra deosebita.

Citeste si:  Vopseste-te singura

Par natural vs par sintetic. Extensiile pot fi din par natural sau artificial, primele fiind indicate atunci cand doriti sa le purtati erioade mai lungi de timp si deci doriti sa fie cat mai aproape de culoarea si textura naturala a parului. Cele din fir sintetic se observa mai usor, chiar daca sunt de aceeasi culoare cu parul, insa sunt preferate atunci cand e vorba de extensii ocazionale, de obicei foarte colorate. Extensiile pot fi folosite si pe post de suvite, fiind aplicate din loc in loc in parul natural, tocmai pentru a nu folosi praful decolorant pe parul natural. Procesul in sine de aplicare a extensiilor nu este deloc dureros si nu are efecte secundare.

Citeste si:  10 precizari inainte de a face exercitii

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.