Fotografii retusate – Nu crede orice apare in presa

Please select a featured image for your post

A circulat o stire in urma cu ceva timp ca in Franta, revistele de femei vor avea datoria sa avertizeze cititoarele ca pozele dinauntru au fost modificate prin photoshop.

Nici o fotografie nu se publica intr-o revista „asa cum e”. Asta este primul lucru pe care trebuie sa-l spunem. Intotdeauna vor exista corecturi in privinta background-ului, culorilor, elemente nedorite in poza din decor si asa mai departe. Problema apare atunci cand o revista de frumusete face reclama unui gen de frumusete care este absolut imposibil de atins.

Retusarea pozelor de frumusete nu este o practica noua. Inainte insa era putin mai greu sa retusezi poze pe film, dar fotografii profesionisti faceau asta tot timpul, in laboratoarele lor de developat. Functiile de „dodge” si „burn” pe care le avem in soft-urile de editat poze au fost botezate dupa practici care erau deja folosite de fotografi pe film.

Citeste si:  Apa intinereste

Acum insa este mult mai usor sa retusezi poze, iar industria publishing-ului glossy din asta traieste. Clientul vrea ca pozele sa fie cat mai frumoase iar modelele cat mai aproape de perfectiune. Publisherii se apara ca trebuie sa retuseze poze altfel nimeni nu le-ar mai cumpara revistele. Cine vrea sa vada o reclama la crema de fata in care apare o femeie de varsta mijlocie cu fire albe si riduri.

Dar totusi trebuie sa existe o limita. Desi cred ca problema este una de mentalitate, marcarea acestor poze cred ca este un pas in directia buna.

In mod concret, prin ce schimbari trece o fotografie de moda?

Citeste si:  Lapte degresat

Ochii – Ochii se maresc iar albul ochilor (sclera) este modificat sa para cat mai alb cu putinta, culoarea ochilor este schimbata si se mareste contrastul dintre iris si sclera.

Parul – Culoarea parului este modificata si se adauga suvite de par daca nu are destul volum.

Buze – Buzele de cele mai multe ori sunt marite si li se modifica forma. Arcul lui Cupidon (indentatia buzei de sus) devine mai pronuntata. Se adauga luciu buzelor ca sa para si mai pline, iar marginile sunt curatate ca sa fie mai bine definite.

Tenul – Orice imperfectiune este inlaturata, toate umbrele fetei dispar si se adauga doar umbre pe marginea obrajilor ca sa para fata mai slaba.

Gat – Se inlatura urmele si daca este nevoie se lungeste. Maxilarul este remodelat pentru ca fata sa para mai lunga si mai slaba daca este nevoie.

Citeste si:  Cum sa arzi grasimile mai repede

Barbia si nasul se micsoreaza.

Haine – toate umbrele si urmele de sifonare sunt indepartate. Se mareste decolteul si in cazul blugilor se inlatura sunculitele.

Talia se subtiaza si sanii se maresc. Pielea picioarelor si a bratelor este modificata ca sa nu mai prezinte vergeturi, pete de culoare sau urme neatragatoare.

Daca esti interesata sa-ti retusezi propriile poze atunci ai aici o colectie foarte buna de tutoriale de retusat. Sfatul nostru insa este sa inveti ca data viitoare cand te uiti la o revista glossy in loc sa te intrebi: „Eu de ce nu pot arata asa” mai bine sa te gandesti: „Au cam exagerat cu Photoshop-ul”.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.