Ghid complet – fondul de ten II

Please select a featured image for your post

Daca in prima parte am aflat trei din cele trei reguli de baza pentru un machiaj impecabil folosind fondul de ten: alegerea nunatei potrivite, alegerea produsului potrivit in functie de tipul de ten si aplicarea fondului de ten la temperatura potrivita., continuam sa aflam alte mici dar importante secrete pentru ca fondul de ten sa devina camuflajul perfect.

Evita combinatiile. Chiar daca ai impresia ca faci un experiment reusit combinand diverse produse in ceea ce priveste fondul de ten, poti obtine foarte usor un cocktail Molotov: culoare neuniforma, acoperire superficiala si machiaj care dureaza oarte putin. In general, nu amesteca produsele cosmetice de la marci diferite, pentru ca au ingrediente diferite, fiecare avand caracteristici precise – pentru stralucire, matifiere, hidratare etc. Dintre cele mai populare mixuri pe care femeile le fac in speranta de a obtine un machiaj impecabil sunt amestecarea diverselor nunate de fond de ten pentru a obtine nuanta dorita sau amestecarea unui fond de ten inchis cu o crema de fata, pentru a deschide nunata. Cel mai usor efect este acela ca machiajul dureaza putin, iar cel mai periculos este riscul iritatiilor sau alergiilor.

Citeste si:  Cauze obezitate
Nu aplica fondul de ten direct pe piele. Desi ai impresia ca daca aplici fondul de ten imediat dupa ce te-ai spalat pe fata si tenul este complet uscat, machiajul va dura mai mult, te inseli. Fondul de ten trebuie aplicat numai dupa ce ai aplicat in prealabil o crema de fata puternic hidratanta, pentru ca altfel, se va aduna in ridrile si crpaturile pielii. E adevarat ca excesul de crema de fata poate face ca fondul de ten sa tina mai putin, insa secretul este sa aplici crema de fata in cantitate normala si apoi sa astepti cateva minute pentru a patrunde bine in piele. Daca simti ca ai aplicat prea multa crema, foloseste un servetel pentru a sterge excesul.

Citeste si:  Regimul corect si dieta in procesul de slabire
Fondul de ten tip masca. Nimic nu este mai neplacut decat un ind de ten aplicat atat de vizibil incat da impresia unei masti aplicate pe fata. Asta se intampla fie cand fondul de ten este de o nunata nepotrivita, contrastanta cu cea a fetei sau cu cel putin 2 tonuri mai inchisa sau atunci cand fondul de ten este aplicat in cantitati industriale in loc de a folosi numai cativa stropi. Pentru a evita aceasta masca, incearca sa aplici fondul de ten la lumina zilei, pentru ca lumina artificiala iti concentreaza atentia asupra fetei, asa ca tinzi sa ignori aplicarea produsului si pe gat. Nu uita si de tample si zona urechilor! Granita dintre fondul de ten pe care tocmai l-ai aplicat si piele trebuie sa fie absolut invizibila, asa ca o poti uniformiza fie folosind degetele, fie un burete.

Citeste si:  Alimente pe care trebuie sa le consumi daca vrei sa slabesti
Prea mult fond de ten. In incercarea de a obtine un machiaj uniform, facem de multe ori greseala de a aplica prea mult fond de ten. Nu uitati insa ca rolul fondului de ten nu este de a acoperi absolut toate micile imprefectiuni ale pielii, ci de a le face mai putin vizibile si de a uniformiza nuantele pielii. Asa ca, nu aplica mai mult fond de ten decat este nevoie, mai ales daca nu ai imprefectiuni sau depigmentari vizibile. De altfel, conform ultimelor trenduri in materie de machiaj, make-up artistii ne recomanda sa nu aplicam fondul de ten pe toata fata ci numai in acele zone care necesita corectii. Pentru uniformizarea culorii sau pentru un plus de stralucire, folositi mai degrba o pudra compacta, perle bronzante sau stralucitoare si reduceti cantitatea de fond de ten folosita.


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.