fbpx

Ghidul periilor pentru machiaj

Please select a featured image for your post

Putine femei realizeaza cat de importante sunt periile pentru machiaj. Chiar daca folosesti farduri scumpe, ele nu vor rezista pe ochi si nu se vor intinde uniform atunci cand folosesti un aplicator ieftin, de proasta calitate. Paradoxul e ca desi stim ca nu putem aplica fardul fara o pensula speciala, cheltuim o gramaba de bani pentru farduri bune insa cheltuim sume infime pentru perii si aplicatoare noi.

Se poate sa facem asta pentru ca sunt foarte multe astfel de produse, unele nu stim pentru ce se folosesc iar dintre cele care au o utilitate clara, nu stim pe care sa le alegem. Iata care sunt cele mai utile 4 perii pentru un machiaj reusit si ce trebuie sa stim despre ele. Un sfat general valabil: intretineti pensulele cu regularitate, spalati-le cu sampon sau sapun, pieptanati-le si schimbati-le dupa perioade mai mari de timp, pentru ca in perii lor se aduna reziduuri diverse si bacterii, iar zona ochilor este una foarte sensibila.

Citeste si:  Diferite machiaje (video)

Pensula pentru amestecarea fardului de ochi. Unele truse de farduri, in special cele profesionale cum sunt MAC sau Max Factor au o astfel de perie inclusa. Poti aciziotiona insa o astfel de perie de la magazinele specializate in cosmetice, cum ar fi Sephora sau Douglas. O recunosti usor, este peria care seamana cel mai mult cu pensulele folosite pentru pictat. Cum se foloseste? Dupa ce ai aplicat fardule de ochi folosind aplicatorul sau peria normala, foloseste aceasta perie, cu miscari circulare, pentru a amesteca si uniformiza culorile. Daca inveti sa o manuiesti ca la carte, poti avea un machiaj profesional fara ajutorul unuistilist. Este ideala mai ales atunci cand folosesti mai multe culori sau nuante de fard.

Peria pentru fardarea sprancenelor. Experii in machiaj spun ca sprancenele sunt cele mai neglijate parti ale fetei atunci cand vine vorba de machiaj. Insa niste sprancene periate si pudrate pot completa un machiaj, facandu-l perfect, sau il pot pot distruge aspectul general al machiajului atunci cand sunt nepensate si nearanjate. Peria pentru sprancene este turtita, subtire si taiata intr-un unghi ascutit. Datorita formei speciale, periuta pentru sprancene este foarte precisa, da forma sprancenelor si le umple pentru un aspect natural si ingrijit. Insa nicio perie de sprancene, iniferent cat este de profesionala, nu va da efectul scontat daca nu o folosesti cu un fard de sprancene in nuanta potrivita.

Pensula pentru machiajul buzelor. De obicei, atunci cand ne gandim la perii pentru machiaj, le asociem cu fardurile pudra. Insa periile pentru machiajul buzelor sunt la fel de folositoare si indispensabile. Pentru un machiaj desavarsit, contureaza intai buzele cu un dermatograf, chiar daca e foarte deschis la culoare, idee e sa urmezi conturul natural al buzelor sau sa remediezi imperfectiunile lui. Trece apoi peria pentru buze peste conturul facut, astfel incat culoarea sa se uniformizeze fi conturul sa fie natural mai degraba decat ostentativ.

Peria pentru blush. Mai mult decat oricare dintre celelalte perii folosite pentru machiaj, peria entru blush, pudra sau perle trebuie sa fie una e calitate, de preferinta din peri natural si pe care sa o cureti cel putin o data pe saptamana. Peri naturali nu doar ca se ameteca mai usor cu blushul si implicit il intind mai bine pentru un look natural, insa sunt si mai usor de curatat. Peria perfecta trebuie sa fie mare, cu diametru de cel putin 4 cm. Stilistii ne sugereaza sa nu folosim niciodata periile mici patrate, cu care vin echipate trusele de machiaj sau blushurile, pentru ca nu putem uniformiza culoarea si blushul va avea un aspect complet nenatural.

Citeste si:  DA pentru fals!!!
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.