Haina il face pe om. Dar coafura ce spune despre tine?

Am auzit adesea proverbul acesta si, desi nu credem ca aparentele fac esenta, suntem de acord cu faptul ca spun multe despre ea. Noii pantofi pe care ti i-ai cumparat, jeansii preferati, geanta-fetis – toate acestea comunica lumii multe despre tine si personalitatea ta. Intre toate elementele care ne compun lookul, modul in care ne purtam parul este graitor. Tu unde te incadrezi?

Breton. Frunte acoperita
Ai o personalitate deosebita. Simti nevoia sa te aperi de exterior si sa pui o bariera intre tine si restul lumii. Asta duce la o anumita timiditate si tendinta de a te inchide in tine atunci cand simti opozitie, contrazicere, obstacole in jur. Esti delicata si foarte intuitiva. Ar trebui sa te folosesti mai des de aceasta calitate.
Exceptie fac bretoanele asimetrice sau cele iesite din tiparul « fetei cuminti ». Acestea denota un spirit rebel si dorinta de a iesi in evidenta, de a se face remarcata.

Citeste si:  Trucuri pentru un par frumos

Carare pe dreapta
Ai gandire profunda si iti pui adesea intrebari privind viata si pe tine insati. Preferi relatiile stranse, autentice, nu te simti mereu in largul tau in societate, nu prea iti plac nici regulile si « teatrul social », lumea mondena si superficiala. Esti foarte fidele prietenelor tale, stii sa-i asculti pe altii si sa-i sfatuiesti. Uneori ai dificultati in a lua decizii si a reactiona. Nu iti place atunci cand lucrurile se intampla cu repeziciune.

Carare pe stanga
Ai o fire activa, preferi miscarea. Nu-ti place sa pierzi timpul cu detaliile, ci prefer sa mergi direct la tinta. Ti-e greu sa-ti exprimi sentimentele si trairile intime desi in societate performezi excelent, facandu-ti cu rapiditate cunostinte si comunicand usor. Preferi sa duci o viata dinamica si sa traiesti fara sa-ti pui prea multe intrebari.

Citeste si:  Tonifiere piele

Fruntea libera
Daca esti dintre acelea care-si prind parul la spate, eventual intr-un coc sau o coada de cal, lasandu-ti fruntea dezvelita, asta inseamna ca esti o fire deschisa. Iei viata asa cum e si nu ti-e niciodata frica sa mergi inainte. Esti sincera, dinamica, activa. Nu esti nici tu prea atenta la detalii, alegand sa te concentrezi asupra esentialului. Calduroasa din fire, iubesti contactul cu altii. Ai totusi tendinta de a-ti face idei fixe asupra caracterului unuia sau altuia, la care cu greu renunti.

Carare pe mijloc
Fie ca tii parul prins, lasat liber, lung sau scurt, el este mereu impartit egal de-o carare. Te definesc echilibrul si armonia. Cauti, cu o anumita rigoare, sa fii corecta in toate, sa ai pareri bine argumentate si sa nu lasi nimic la voia intamplarii. Esti dreapta, dar adesea intransigenta. Aspiri la o existenta cu relatii simple, directe si solide. Simti nevoia preocuparilor spirituale si sa te tii departe de agitatie.

Citeste si:  Modeleaza-ti singura linia siluetei!

Ceafa dezvelita
Cel mai probabil ai parut scurt, tuns in scari la spate. Nu-ti plac ascunzisurile, preferi sa te arati lumii asa cum esti, cu toate calitatile si defectele tale, fara sa fii diplomata. Cine te ia asa cum esti, bine, cine, nu, iarasi bine. Ai un caracter franc, poate chiar cam « abrupt », ceea ce poate deruta uneori. Nu stii ce este aceeasi prudenta si-ti spui opiniile fara prea multe introduceri. Ai grija! Uneori, granita intre curaj si inconstienta e aproape invizibila!


2 Comentarii
  1. Hmmm… Pai, sa vedem!

    De obicei, am breton. De vreo cativa ani. Cand creste si-mi intra in ochi, il dau usor in stanga. Cararea pe mijloc n-am suferit-o niciodata.

    Cand e lung, il mai prind si in varful capului, deci, ceafa dezvelita.

    Cred ca dezvolt personalitati multiple. 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.